Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:17 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi tras sforile pentru două angajate Cum a fost Liviu Dragnea trimis în judecată pentru a doua oară de DNA (document)

ro

21 Jul, 2016 00:00 1993 Marime text


ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupției l-au trimis în judecată pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu. „Dragnea Nicolae Liviu, cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: - instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.25 din vechiul Cod penal rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 rap. la art.248 din vechiul Cod penal; - instigare la fals intelectual prev. de art.25 din vechiul Cod penal rap. la art.289 din vechiul Cod penal, - cu aplicarea art.33 alin.1 lit.a din vechiul Cod penal şi art.5 din noul Cod penal“, potrivit rechizitoriului.
 
Din rechizitoriul întocmit de procurori, se arată că „la data de 10.10.2012 sub nr. 327/P/2012 (...), la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti, iar ulterior sub nr. 152/P/2014 la Secţia Pentru Combaterea Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, a fost înregistrată sesizarea din oficiu privitoare la faptul că numita Alesu Floarea, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman (DGASPC), în intervalul noiembrie - decembrie 2011, a intervenit atât la nivelul personalului din subordine, cu atribuţiuni pe linia compatibilizării încredinţării spre adopţie a minorilor, cât şi la nivelul conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ilfov, în vederea favorizării familiei (...) şi (...) , prin urgentarea procedurii de adopţie a minorului instituţionalizat (...), în scopul obţinerii unor foloase materiale în interes personal“.
 
Sesizarea a mai relevat faptul că „numita Alesu Floarea, în vederea iniţierii unor demersuri pentru compatibilizarea minorilor (...) şi (...), a pretins familiilor (...) şi (...) (atestate de către D.G.A.S.P.C. Ilfov) şi (...) şi (...) suma de câte 1000 euro“.

Dragnea „a contribuit ca suspectele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina să fie menţinute în funcţie“

„Menţinerea în funcţie, în calitate de angajate la DGASPC Teleorman, a inculpatelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, deşi cunoşteau faptul că cele două angajate îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene (...) Teleorman, s-a realizat: - prin instigarea și cu contribuția inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, care, în perioada 07.07.2006-18.12.2012, a avut calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de președinte al Organizației Județene (...) Teleorman“, conform procurorilor.
 
„Rezultă așadar că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu coordona și controla activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, instituție în cadrul căreia au fost încadrate inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina de unde au și încasat salariul corespunzător însă fără a se prezenta la locul de muncă și fără a desfășura nici un fel de activitate“, se mai arată în rechizitoriu.
 
„Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în subordinea directă a căruia se afla DGASPC Teleorman, ar fi avut atât obligația, cât și posibilitatea reală de sancționare a inculpatelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, în condițiile în care cunoștea că cele două angajate își desfășurau activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene (...) Teleorman, al cărui președinte era, și nu în cadrul DGASPC Teleorman“, conform procurorilor.
 
„Faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, în perioada 07.07.2006-18.12.2012, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de președinte al Organizației Județene (...) Teleorman, cu intenţie, - a determinat-o pe suspecta Stoica Anisa Niculina să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, dar în fapt să își desfășoare activitatea în continuare la sediul Organizaţiei Judeţene (...) Teleorman; contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al Consiliului județean Teleorman, respectiv de președinte al Organizației Județene (...) Teleorman, ca suspectele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina să fie menţinute în funcţie, în calitate de angajate la DGASPC Teleorman; - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, director executiv al DGASPC Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu constând în menţinerea în funcţie, în calitate de angajate la DGASPC Teleorman, a suspectelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, deşi cunoştea faptul că cele două angajate îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene (...) Teleorman, fapte de natură să aducă acestora avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei (59.057 lei pentru Botorogeanu Adriana în perioada 07.07.2006 - 18.12.2012, respectiv 32.305 lei pentru Stoica Anisa Niculina în perioada 07.07.2006 - 06.12.2010), precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare, rezultă fără niciun dubiu din probele administrate în cauză“, mai arată procurorii.
 
Astfel, „din probele administrate rezultă că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, a cunoscut faptul că inculpatele Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina erau angajate la DGASPC Teleorman, însă în fapt își desfășurau activitatea la sediul Organizaţiei Judeţene (...) Teleorman, al cărui președinte era, și cu toate acestea i-a solicitat inculpatei Alesu Floarea, director executiv al DGASPC Teleorman, să le mențină în funcție pe cele două inculpate“.

 
Pe de altă parte, „(...) , chiar inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost persoana care a găsit soluția remunerării inculpatei pentru activitatea desfășurată la sediul Organizației Județene (...) Teleorman, în sensul încadrării acesteia la DGASPC Teleorman“.

„Cele două inculpate continuau să îşi încaseze salariul de la DGASPC“

„Un argument în plus, în sensul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu avea cunoștință că inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina, deși erau încadrate la DGASPC Teleorman, își desfășurau activitatea la sediul organizației județene (...), îl constituie și faptul că fosta soție a acestuia, inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica a fost șeful direct al celor două inculpate, atât în cadrul Complexului destinat părinţilor şi familiei cât şi în cadrul Serviciului Secretariat“, potrivit procurorilor.
 
De altfel, „în perioada în care inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica a avut calitatea de Şef Serviciu Secretariat, avea în subordine doar patru angajate, printre care şi pe inculpatele Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina. Aşadar, jumătate dintre angajatele aflate în subordinea inculpatei Prodana Bombonica nu s-au prezentat la serviciu o perioadă mai mare de un an de zile şi cu toate acestea cele două inculpate continuau să îşi încaseze salariul de la DGASPC chiar dacă în fapt îşi desfăşurau activitatea la sediul (...) Teleorman“, mai arată procurorii.
 
De asemenea, „faptul că inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina nu şi-au desfăşurat activitatea la sediul DGASPC Teleorman, de unde au şi încasat salariul, este confirmat de (...)“.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii