Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:38 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

60 de constănţeni, consultaţi gratuit de trei oncologi de la Anadolu Medical Center (galerie foto)

ro

23 May, 2014 00:00 5926 Marime text
Ieri, la hotelul Iaki din Mamaia, trei renumiţi oncologi, prof. dr. Fatih Agalar - chirurg specializat în oncologie, prof. dr. Kayihan Engin - oncolog specializat în radioterapie şi prof. dr. Serdar Turhal - specializat în oncologie medicală, au vorbit despre tipurile de cancer sunt tratate la Anadolu Medical Center. De asemenea, cei trei medici au oferit o a doua opinie medicală gratuită pentru 60 de pacienţi din Constanţa.

Centrul Medical Anadolu este recunoscut ca o organizaţie non-profit care funcţionează ca parte a Fundaţiei Anadolu. A fost deschis în 2005, iar din 2006 a început să primească şi pacienţi din afara Turciei. Lunar, aici se tratează peste 500 de pacienţi străini. O mare parte dintre ei - 30% - provin din România. Mai mult, 20% dintre pacienţii străini examinaţi anual la Anadolu sunt din Constanţa. Potrivit datelor prezentate, ieri, de reprezentanţii Anadolu Medical Center, în anul 2013, pacienţii români au făcut 5.200 de examinări, 1.580 dintre acestea reprezentând prima examinare. 60% dintre pacienţii români care au venit în 2013 la Anadolu s-au tratat în cadrul Institutului Oncologic, dintre aceştia 27% au urmat tratamente în cadrul Centrului de Oncologie Medicală, 23%, în cel de Radioterapie Oncologică şi 10%, în cel de Chirurgie Oncologică. Restul pacienţilor romani (40%) aleg Anadolu pentru serviciile de chirurgie generala, ginecologie, urologie sau hematologie. Pacienţii români ajung la Anadolu, în numeroase cazuri, în faze avansate ale bolii, când sunt trataţi paliativ pentru prelungirea şi creşterea calităţii vieţii.
Anadolu propune o abordare multidisciplinară a tratamentelor, prin cooperarea dintre departamentele de chirurgie, oncologie medicală, patologie, medicină nucleară, medicină internă şi radioterapie oncologică. „Pacienţii români ajung la Anadolu, în cele mai multe cazuri, în faze avansate ale bolii. Totuşi, în ultimii ani se observă o schimbare, pacienţii până în 50 de ani venind în faze mai timpurii, fiind conştienţi că diagnosticarea incipientă este importantă în tratare“, a declarat prof. dr. Kayhan Engin, coordonatorul Centrului de Radioterapie Oncologică.

Afilierea cu Johns Hopkins

Situat în partea asiatică a Istanbulului, centrul medical se întinde pe o suprafaţă de 49.000 mp, are o capacitate de 209 paturi, 59 de paturi pentru terapie intensivă şi opt săli de operaţie. Anadolu are 1.074 de angajaţi, dintre care 136 de doctori şi 384 de asistente medicale. Anadolu Medical Center este singurul spital din Europa afiliat Johns Hopkins Medicine, considerat, pentru al 21-lea an la rând, cel mai bun spital din SUA.
Anadolu funcţionează conform standardelor Johns Hopkins Medicine, parteneriatul strategic presupunând colaborarea în: programe clinice şi operaţionale, alegerea echipamentelor medicale şi a tehnologiei, resurse umane şi managementul performanţei sau al calităţii clinice. Una dintre principalele priorităţi ale parteneriatului este pregătirea la cel mai înalt nivel a personalului la Facultatea Johns Hopkins.

Cancerul la sân, cea mai întâlnită formă de cancer la românce

În România, cancerul la sân este cea mai întâlnită formă de cancer la femei, cu aproximativ 50% din totalul cazurilor înregistrate. România înregistrează cea mai mare rată de mortalitate cauzată de cancerul la sân, aceasta fiind de 3,5 ori mai mare faţă cu media europeană. Cancerul colo-rectal se situează pe locul doi, ca incidenţă în rândul bărbaţilor, cu aproximativ 35% din totalul cazurilor înregistrate. În cadrul Anadolu sunt tratate, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie precum Cyberknife sau TrueBeam, tumori pulmonare care nu mai pot fi operate, tumori pulmonare multiple sau care au recidivat. Opţiunile de tratament propuse sunt personalizate şi interdisciplinare, în funcţie de stadiu putând cuprinde chimioterapie, radioterapie sau chirurgie. Pentru cancerul colo-rectal, Anadolu foloseşte cea mai puţin invazivă metodă - chirurgia robotică, procedură care reduce pierderile de sânge, durerile post-operatorii şi riscul de infecţii, dar şi perioada de spitalizare.
Anadolu a folosit în premieră, în Turcia şi în zona Balcanilor, sistemul Cyberknife, fiind al patrulea centru din Europa care a achiziţionat această tehnologie. Din 2013, centrul dispune şi de cea mai nouă tehnologie în acceleratori liniari, sistemul TrueBeam. Abordarea multi-disciplinară, tehnologiile de ultimă generaţie, calificarea specialiştilor şi afilierea cu John Hopkins Medicine sunt esenţiale în abordarea tratamentelor pentru cancer.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bogdan 28 Jul, 2014 17:35 Am dat si eu e-mail la Centrul Medical Anadolu si mi-au raspund in 24 de ore. Am primit toate detaliile necesare si urmeaza sa fac o vizita la ei pentru un set complet de analize. Ati fost acolo sa va tratati?
  • Andreea 04 Jul, 2014 18:22 Poti cere a doua opinie medicala si pe siteul Anadolu: anadolumedicalcenter.ro. Eu insa am trimis analizele traduse in limba engleza supervizerului de acolo, pe e-mail dilek.inci@anadolusaglik.org. Sanatate!
  • Ionut Vladimir 01 Jun, 2014 13:37 Si daca nu am reusit sa ajung la eveniment cum putem sa ii contactam pe medicii de la Anadolu? As fi vrut sa primesc a doua opinie medicala pentru tatal meu. Multumesc!
  • Medic Center 23 May, 2014 12:39 Acest eveniment a fost organizat de Anadolu Medical Center din Istanbul in colaborare cu Medic Center Constanta reprezentantul oficial in Romania. In calitate de reprezentant, compania noastra, Medic Center Constanta va poate facilita procedura de obtinere a informatiilor legate de diagnosticare, analiza, tratament si deplasare la clinica. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la numerele de telefon 0241.543.920, 0241.543.930 sau e-mail: anadolu.ct@gmail.com.