Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:51 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce nemulţumiri au profesorii constănţeni Admiterea la liceu să se facă în baza examenelor, iar clasa a IX-a să treacă la gimnaziu (galerie foto)

ro

01 Feb, 2013 22:36 1926 Marime text
directori_.jpgAdmiterea la liceu în baza unor examene, bacul diferenţiat, organizarea concursurilor pentru ocuparea postului de director, componenţa Consiliilor de Administraţie din unităţile şcolare şi multe alte probleme au fost exprimate, ieri, de către directorii din şcolile constănţene în cadrul unei întâlniri de lucru, la care au participat senatorul Ecaterina Andronescu şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca.

Sute de directori ai unităţilor şcolare, consilierii de imagine, coordonatorii de proiecte şi programe educative, precum şi responsabilii de structuri au dat, ieri, curs invitaţiei Inspectoratului Şcolar Judeţean şi au participat la prima şedinţa tehnică din semestrul al II-lea. Temele de pe ordinea de zi a şedinţei au fost: „Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014", „Pregătirea simulărilor pentru examenele naţionale", „Pregătirea şi organizarea concursurilor şi olimpiadelor şcolare", „Programul A doua şansă" şi Propuneri de modificare a Legii Educaţiei Naţionale. „În urma dezbaterilor vom strânge de la dumneavoastră toate propunerile pentru a intra în normalitate. Vă promit că voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru învăţământul preuniversitar", le-a spus celor prezenţi Stelian Fedorca. Printre problemele semnalate de profesorii constănţeni au fost cele legate de organizarea bacalaureatului diferenţiat, organizarea concursurilor pentru funcţia de director, reînfiinţarea Şcolilor de Arte şi Meserii, dar şi cele legate de clasa pregătitoare. „În Legea Educaţiei există unele capitole, care dacă ar fi fost aplicate, acum am fi avut un învăţământ mai performant. Vrea să atrag atenţia că şcolile sunt conduse de Consilii de Administraţie, din care face parte şi directoru. Dar acesta fiind numit prin delegare se află în situaţia unei persoane aflate în campanie electorală. Mai mult, 2/3 din componenţa CA-urilor trebuie să fie din unitatea şcolară şi restul din afară", a precizat profesorul Gheorghe Gavrilă, fostul directoru al Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa. Alte probleme semnalate de cadrele didactice au fost cele legată de înfiinţarea clasei pregătitoare cu un număr mai mic de elevi, evaluarea elevilor dim clasele a II, IV şi a VI, trecerea clasei a IX-a la gimnaziu. Mai mult, majoritatea celor prezenţi au punctat că admiterea la liceu trebuie să se facă în baza unor examene. „Doar aşa elevii pot fi motivaţi. Până acum au fost admişi la licee şi cei care aveau medii sun patru. Cei care nu vor fi admişi la liceu se vor putea duce la Şcolile Profesionale", a subliniat directorul şcolii nr. 1 din Mangalia. La rândul ei, senatorul Ecaterina Andronescu (fost ministrul al Educaţiei) a ţinut să menţioneze că şcoala trebuie să-şi ia soarta în mâini. „Cred că şcoala ar trebui să fie autonomă. Fiecare unitate de învăţământ preuniversitar ar trebui să-şi facă o cartă, la fel ca universităţile, iar directorul ar trebui ales de Consiliul Profesoral", a punctat Ecaterina Andronescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii