Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:44 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce sumă a primit ISJ Constanţa de la Ministerul Educaţiei

ro

04 Mar, 2014 00:00 1327 Marime text
Ministerul Educaţie Naţionale a publicat sumele repartizate inspectoratelor şcolare pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru elevi şi nivelul maximal de preţ al fiecărui pachet de rechizite şcolare pentru anul şcolar 2014-2015.
 
Valoarea maximă, în anul şcolar 2014-2015, a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial. În judeţul Constanţa sunt 14.220 beneficiari, pentru care Ministerul Educaţie Naţionale a alocat suma de 386.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 3, alin (1) din O.M.E.C.T nr. 4385 din 7.06.2012 privind aprobarea componenţei pachetelor de rechizite şcolare ce se acordă elevilor şi a Metodologiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de
rechizite şcolare, sumele repartizate inspectoratelor şcolare şi nivelul maximal de preţ al pachetelor cu rechizite şcolare se stabilesc anual pe baza numărului real de beneficiari din anul şcolar precedent şi a estimărilor transmise ministerului de către inspectoratele şcolare.
 
 Cine poate primi aceste ajutoare
 
Elevii cu situaţie materială precară vor primi în anul următor rechizite gratuite din partea Guvernului. Potrivit ordonanţei 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare, pot beneficia de acest ajutor din partea statului elevii care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care frecventează cursurile de zi şi care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Pentru a beneficia de acest ajutor, părinţii cu posibilităţi materiale modeste trebuie să întocmească dosarele cu documentele cerute de lege, pe care trebuie să le depună la secretariatele unităţilor de învăţământ unde învaţă copiii lor. Ordonanţa 33/2001 prevede că la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizaţia de şomaj, creanţe legale, convenţii civile de întreţinere aflate în executare, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii de stat pentru copii, alocaţii de întreţinere pentru copii încredinţaţi sau daţi în plasament, burse pentru elevi şi studenţi acordate în condiţiile legii, precum şi ajutorul care se acordă soţiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu. Dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spaţii locative sau alte bunuri, mobile sau imobile, la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare şi arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea. Sumele alocate pentru rechizite şcolare sunt diferenţiate în funcţie de nivelul de învăţământ. Pachetele conţin materiale comune ciclului primar şi cel gimnazial, dar şi rechizite diferenţiate în funcţie de clasă. De exemplu, toţi beneficiarii primesc caiete, ascuţitoare, radieră, creion şi pix, la care se adaugă acuarele, riglă, penar, creioane colorate, stilou, beţişoare sau ghiozdan pentru elevii de clasa I şi şablon Harta României, vocabular pentru clasele II-IV, trusă de geometrie-clasele V-VIII.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii