Green Business Index, la o nouă ediţie Firmele din Constanţa, invitate să-şi evalueze performanţele de mediu
Green Business Index, la o nouă ediţie: Firmele din Constanţa, invitate să-şi evalueze performanţele de mediu
04 Feb, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3433
Marime text
Reprezentanţii a peste 30 de societăţi din judeţul Constanţa au participat, ieri, la discuţii despre mediu, în cadrul unei mese rotunde organizate de Asociaţia Green Revolution Bucureşti şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, prin Centrul Enterprise Europe Network Constanţa.
Tema principală de discuţie a vizat măsurarea perfomanţelor companiilor în ceea ce priveşte protecţia mediului. Printre cei care au dat curs invitaţiei s-au numărat Oil Terminal, RADET Constanţa, Graphtec Design SRL, Dacris Port SRL, Şantierul Naval Constanţa, CRH Ciment România SA, Constanţa Sputh Container Terminal SRL, Sultan Prodixim SRL, Dobrogea Grup SRL, CN APM Constanţa sau CN ACN Constanţa.
Proiectul multianual Green Business Index (GBI) a fost lansat în 2010 şi reprezintă barometrul responsabilităţii faţă de mediu a companiilor din România. Green Business Index este singurul instrument gratuit de evaluare a performanţei de mediu din România, un mecanism de promovare şi monitorizare a iniţiativelor verzi din sectorul de afaceri românesc şi un mijloc de asistenţă şi formare pentru îmbunătăţirea performanţei de mediu. Proiectul are un dublu rol: ajută companiile să îşi evalueze impactul asupra mediului şi eficienţa în managementul mediului, să identifice oportunităţi noi pentru reducerea acestuia şi pentru creşterea eficienţei utilizării resurselor, într-un mediu concurenţial în care clienţii sunt din ce în ce mai atenţi la preocupările de mediu şi oferta de produse şi servicii ecologice ale companiilor, iar pentru publicul larg, GBI este un instrument prin care acesta devine conştient şi mai bine informat cu privire la preocupările companiilor de a proteja mediul înconjurător.
„În cadrul Green Business Index, companiile înţeleg care este impactul de mediu corelat direct cu indicatorii lor de business. Orice companie are ca ţel profitul. Şi, în momentul în care încep să înţeleagă faptul că reducerea eficientă a consumului de resurse înseamnă reducerea costurilor, acest lucru le poate aduce mai mult profit. Companiile care s-au înscris în acest program au posibilitatea să facă gratuit o evaluare de mediu, evaluare care ajunge la 7.000 de euro, deoarece avem o finanţare norvegiană pentru proiect.
Mai mult, agenţii economici înţeleg unde se situează pe cele şapte aspecte pe care noi le analizăm: strategii şi politici de mediu, utilizarea resurselor, impactul asupra mediului, managementul deşeurilor, clădiri verzi, transport sustenabil şi achiziţii verzi. Tot mai multe companii care au răspuns invitaţiei noastre au înţeles că au doar de câştigat“, a explicat Raluca Fiser, preşedintele Asociaţiei Green Revolution.
În cadrul Green Business Index, companiile îşi pot face un cont pe portalul online, acolo unde, ulterior, îşi vor face o evaluare privind sustenabilitatea în raport cu o situaţie ideală, dar şi în comparaţie cu celelalte firme din acelaşi domeniu de activitate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii