Încep emoţiile pentru absolvenţii de gimnaziu şi liceu Inspectoratul Şcolar a stabilit orarul simulării examenelor naţionale
Încep emoţiile pentru absolvenţii de gimnaziu şi liceu: Inspectoratul Şcolar a stabilit orarul simulăriiPrimii care vor intra în febra simulării examenelor naţionale sunt elevii de clasa a XII-a. Aceştia vor susţine simularea examenului de bacalaureat naţional la sfârşitul lunii martie. Candidaţii la examenele de bacalaureat vor susţine proba de Limba română pe 11 martie. Proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie) se va desfăşura pe 13 martie, iar proba la alegere a profilului (Geografie/ Chimie/ Fizică) - pe 15 martie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 22 martie. La rândul lor, elevii din clasa a VIII vor susţine cele două examene ale evaluării naţionale la sfârșitul lunii aprilie. Proba la Limba română va avea loc pe 23 aprilie, iar la Matematică -pe 25 aprilie. Rezultatele vor fi afişate pe 29 aprilie. Reamintim că la simularea din primul semestru al anului de învăţământ 2012-2013, au participat 5.714 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Constanţa. Rezultatele obţinute la cele două probe susţinute - Limba Română şi Matematica, au demonstrat încă o dată lacunele din sistemul de învăţământ. Una dintre ele ar fi detaşarea titularilor în interesul învăţământului.
Topul şcolilor după rezultatele din primul semestru
Potrivit rezultatelor ISJ Constanţa, la cele două probe susţinute de elevii din clasa a VIII-a au fost obţinute doar trei note de 10: una la proba de Limbă Română şi două la proba de Matematică. Astfel, elevii Ştefan Tudose şi Ali Aidan au reuşit să rezolve impecabil teza la Matematică, ei fiind notaţi cu nota 10. „Cei doi elevi sunt olimpici naţionali, cu zeci de premii la activ la concursurile naţionale la care au participat de-a lungul anilor", a menţionat directorul Liceului Teoretic Ovidius, Cristina Anghel. Cea de a trei notă maximă a fost obţinută de proba de Limbă Română de Roxana Ioana Nicolae de la Cambridge School of Constanta. Cât priveşte topul şcolilor în care au fost înregistrate cele mai mari medii acestea sunt: Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Traian, Liceul Teoretic George Călinescu, Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu, Şcoala Gimnazială Gheorghe Ţiţeica şi Şcoala Gimnazială Nicolae Tonitza. Rezultatele simulării Evaluării Naţionale nu sunt deloc îmbucurătoare. Astfel, la proba de Limbă şi Literatură Română 1.847 elevi au fost notaţi cu note mai mici de cinci. La proba de Matematică, lucrurile stau mai rău: 4.294 de elevi au obţinut note mai mici de cinci. Din frică unei note proaste sau a dezinteresului, mai mulţi elevi au ales să nu se prezinte la simularea Evaluării Naţionale, care reprezintă 50% din nota de admitere la liceu. Astfel, printre marii absenţi s-au numărat următoarele instituţii şcolare: Şcoala Nicolae Iorga, Şcoala B.P.Haşdeu, Liceul tehnologic Cumpăna, Şcoala Gimnazială nr. 31, Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Şcoala Gimnazială Peştera, Şcoala Gimnazială nr. Constantin Angelescu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp