„Parteneriat social pentru formare profesională", desfăşurat de BNS Certificate de calificare pentru participanţii la prima serie de curs
„Parteneriat social pentru formare profesională", desfăşurat de BNS: Certificate de calificare pentru participanţii„Investeşte în oameni", organizează pe 9 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un eveniment de promovare în cadrul activităţii „Diseminarea informaţiilor".
Evenimentul este adresat tuturor participanţilor la cursurile implementate în cadrul proiectului, reprezentanţilor societăţilor, sindicatelor, instituţiilor din regiunea Sud-EST, precum şi tuturor angajaţilor acestora. În cadrul conferinţei participanţii vor fi informaţi cu privire la obiectivele, activităţile şi rezultatele proiectului - cele prognozate şi cele atinse până în prezent. De asemenea, va avea loc o dezbatere cu privire la piaţa muncii, la modalităţile de căutare a unui loc de muncă, noţiuni despre demararea unei afaceri, legislaţia sindicală şi a muncii. Nu în ultimul rând, în cadrul acestui eveniment, vor fi înmânate certificatele de calificare în meseria de „Operator introducere, validare şi prelucrare date" pentru participanţii la seria I de curs. Proiectul „Parteneriat social pentru formare profesională continua" a debutat la 1 iunie 2011 şi are o durată de implementare de 2 ani şi se adresează unui grup de 200 de angajaţi, membri de sindicat ai beneficiarului, în marea lor majoritate persoane cu studii de nivel 1-2 care lucrează pentru salariul minim pe economie.
Peste o sută de persoane, ajutate să se dezvolte profesional
Obiectiv general al proiectului este creşterea nivelului de calificare a 112 persoane pentru meseria specifică de „operator introducere, validare şi prelucrare date" cerută pe piaţa muncii. Proiectul răspunde unei probleme extrem de importante pentru membrii grupului ţintă. Aceea de a se dezvolta profesional şi de a avea o stimă de sine adecvată şi de a fi motivaţi să-şi dorească să se dezvolte profesional.
Grupul ţintă este format din 112 angajaţi din regiunea Sud-Est angajaţi din ramura telecomunicaţii şi industrie navală.
Cursurile de calificare contribuie într-o manieră directă la creşterea nivelului de angajabilitate şi contribuie la diminuarea riscului de şomaj şi implicit de excluziune socială pentru membrii grupului ţintă. Un alt beneficiar al activităţii sunt angajatorii, unde membrii grupului ţintă îşi desfăşoară activitatea. Fiecare participant la cursurile de formare a primit o subvenţie în valoare brută de 900 lei pentru întreg cursul de formare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp