Patru slujitori ai Domnului, prinşi pe picior greşit Preotul de la Sfântul Mina, suspendat din funcţie de Arhiepiscopie
Patru slujitori ai Domnului, prinşi pe picior greşit: Preotul de la Sfântul Mina, suspendat din funcţie deArhiepiscopia Tomisului a decis suspendarea din funcţia de paroh şi cercetarea în tribunalul bisericesc a preotului Nicolae Picu pentru situaţia patrimonială a clădirii bisericii şi a oficiului parohial de la „Sfântul Mina". „În toamna anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a decis demararea unei cercetări la parohia Sfântul Mare Mucenic Mina din Constanţa. În urma acestei cercetari a rezultat ca, in calitatea sa de paroh al bisericii Sf. Mare Mucenic Mina, pr. Nicolae Picu nu s-a ingrijit de bunurile sacre ale parohiei (cladirea bisericii si oficiul parohial) mai mult, a contribuit la instrainarea acestora.
În fapt, dreptul de proprietate asupra acestor bunuri a fost intabulat in favoarea unei Asociatii, fapt ilegal conform art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Romane (cu caracter de lege), care reglementeaza fără echivoc ca o biserică, imediat după sfinţirea ei trece de drept în proprietatea şi folosinţa unităţilor de cult din cadrul eparhiei, cu tot cu terenul şi cladirile afectate ei. Or, pr. Picu Nicolae în loc să facă toate diligenţele legale pentru a duce la îndeplinire prevederile acestui statut, a contribuit la înstrăinarea lor. Au fost demarate nenumărate contacte cu reprezentanţii legali ai acestei asociaţii pentru revenirea la legalitate. Din păcate, până la ora actuală, nu toţi membrii asociaţiei doresc acest lucru, fapt care determină Arhiepiscopia Tomisului să se adreseze justiţiei pentru îndreptarea situaţiei juridice a bunurilor bisericii Sfântul Mina", au declarat, ieri, repezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. Arhiepiscopia Tomisului declanşase încă de anul trecut o anchetă cu privire la modul în care Picu a administrat bunurile parohiei, care fuseseră trecute pe numele Asociaţiei Sfântul Mina.
Unul dintre cele mai pitoreşti lăcaşe de cult dobrogene
Locaşul de cult din Tăbăcărie este construit în stil maramureşean, cu o suprafaţă totală de 263 metri pătraţi şi cu o turlă de 41 metri. Piatra de temelie a fost pusă la 31 iulie 1994, de către Înalt Prea Sfinţitul Lucian, Arhiepiscopul Tomisului. A fost ridicată după proiectul iniţial al arhitecţilor Nicolae Goga şi Virgil Antonescu, iar din 1995 supravegherea lucrărilor a fost realizată de către Nils Auner.
În perioada lucrărilor de ridicare a bisericii, sfintele slujbe s-au oficiat într-un cort militar până în anul 1997, când pe 11 noiembrie, în ziua de cinstire a Sf. M. Mc. Mina, s-a oficiat prima liturghie în noua biserică. Ca anexe ale construcţiei centrale, în partea sudică se află poarta maramureşeană cu 4 turnuleţe, în coltul sud-estic al bisericii se află Altarul de vară; troiţa din fata bisericii este darul lăsat de către meşterii lemnari fiind încadrată într-un element decorativ. Pe latura nordică a bisericii se află clopotniţa lucrată în acelaşi stil, care adăposteşte clopotele mari, celelalte două mai mici aflându-se în turlă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- Gica 22 Aug, 2019 03:09 Dar pe preotul care preacurveste in biserica cu enoriasele, de ani de zile, inca nu l-ati descoperit....Si la slujbe le ispiteste pe toate, nu-i scapa nici una... biserica a devenit harem! Bravo!!!