Proiectul „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", la final Niculae Nejloveanu - „Am atins cu succes toate obiectivele propuse" (galerie foto)
Proiectul „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", la final: Niculae Nejloveanu - „Am atinsFundaţia „Ing. Niculae Nejloveanu - Maestru în arta culinară" a organizat, ieri, conferinţa de încheiere a proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi demarat în anul 2010.
Parteneri în proiect au fost SC Compania de Investiţii pentru Turism SA (Bucureşti), SC Succes TGM SRL (Bucureşti) şi Centrul European de Profesii Culinare CEPROC (Franţa, Paris). Pentru desfăşurarea stagiilor de pregătire-practică în cadrul proiectului au fost semnate acorduri de parteneriat cu unităţi şcolare din Bucureşti, Constanţa şi Iaşi. Din Constanţa au fost cuprinse în aceste proiect şase unităţi şcolare: Grupul Şcolar C.A.Rosetti, Colegiul Comercial Carol I, Grupul Şcolar Economic Virgil Madgearu, Liceul Teoretic Emil Racoviţă, Grupul Carmen Sylva şi Universitatea Ovidius. Astfel, au fost implicaţi în activităţile proiectului 400 de elevi din clasa a XI-a de la liceele tehnologice cu profil alimentaţie publică şi turism, 50 de studenţi din anul II de la Facultăţile de Comerţ, Turism şi Servicii şi 125 de angajaţi în turism.
Pentru buna desfăşurare a schimburilor de bune practici, la care au participat 173 de elevi şi studenţi, a fost modernizată baza de practică a Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Nicolae - Maestru în arta culinară". Fiecare spaţiu al centrului European de Gastronomie şi Turism este dotat cu mobilier, utilaje si echipamente de ultimă generaţie. În prezent, baza dispune de un laborator de gastronomie cu şase staţii de lucru, un salon pentru tehnică-servicii, un amfiteatru pentru demonstraţii gastronomice, un laborator mixt şi o sală de cursuri teoretice. Mai mult, participanţii au concurat pentru câştigarea premiilor pe meserii şi a premiilor speciale în Franţa, unde şi-au adjudecat 10 premii I, 10 premii II, 10 premii III şi 10 premii speciale.
Schimb de experienţă între tutori
Cât priveşte schimbul de experienţă al tutorilor,activitatea s-a realizat pe baza unui program alternativ de demonstraţii şi aplicaţii practice în laboratoarele fundaţiei. Au fost realizate 6 ateliere demonstrative susţinute de francezii Bernard Calvet şi Vincent Perre şi ateliere susţinute de Cornelia Toma şi Adriana Mihail.
La aceste demonstraţii au participat 46 de tutori, care au asistat la 12 demonstraţii culinare, la 6 ateliere demonstrative pentru bucătari, la 6 ateliere demonstrative pentru ospătari şi la 6 ateliere pentru cameriste şi recepţioneri. „Proiectul a atins toate obiectivele propuse. Am colaborat bine cu partenerii şi agenţii economici. Este important să colaborăm cu patronii de restaurante şi hoteluri pentru a pregăti personal calificat în domeniul serviciilor", a declarat Niculae Nejloveanu, preşedintele fundaţiei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp