Rămân oare delfinii de la Delfinariu flămânzi? O societate a contestat licitaţia pentru furnizare de peşte congelat şi proaspăt
Rămân oare delfinii de la Delfinariu flămânzi?: O societate a contestat licitaţia pentru furnizare de peşte
01 Jul, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
4389
Marime text
Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a organizat, pe data de 24.04.2014, licitaţie pentru atribuirea contractului „Furnizare şi servicii de transport peşte congelat şi peşte proaspăt“.
Potrivit anunţului de participare 359142 / 09.04.2014, obiectul contractului a constat în furnizarea de peşte congelat (merluciu, macrou, hering, capelin, stavride), fructe de mare (calamar) şi peşte proaspăt (caras). Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 152.400 de lei şi 228.604 lei. Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante responsabile de organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire au fost: director general - dr. Adrian Bâlbă, director ştiinţific - dr. Nicolae Papadopol, contabil - şef - Laura Stir, şef Serviciu Contabilitate - Cristina Regep, şef Serviciu Delfinariu - Angelica Curlişcă, şef Secţie Microrezervaţie - Nicoleta Ursu, şef Serviciu Acvariu - Adriana Chiorean, consilier juridic - Teodora Pintilie, consilier juridic -Violeta Stoica, şef depozit - Ibraim Seila.
Cu jalba la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor
Licitaţia nu a fost atribuită, deoarece una dintre societăţi, SC Cali Fishing & Hunting SRL, cu sediul social în Constanţa, aleea Brizei, a depus contestaţia numărul 21, din 7.05.2014, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Prin documentul cu numărul 14515 din 9.05.2014, se cerea anularea notei privind testarea mostrelor nr. 624 din 28.04.2014, emisă de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, şi a actelor subsecvente (anularea etapei finale de licitaţie electronică). De asemenea, era solicitată reluarea procesului de evaluare prin constatarea
neconformităţii mostrelor de hering şi calamar prezentate de SC Geocor Trade Imp Exp SRL.
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia depusă de SC Cali Fishing & Hunting SRL, în baza art. 278, alin. (2) şi (4) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2006. Astfel, autoritatea contractantă era obligata ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei, să reanalizeze mostrele prezentate de către ofertantul SC Geocor Trade Imp-Exp SRL, cu respectarea dispoziţiilor legale şi a celor evocate în motivare.
„Vom organiza o nouă licitaţie pentru atribuirea acestui contract. Valoarea contractului care urmează să fie atribuit nu ne obligă să organizăm o licitaţie. Însă noi facem acest lucru, pentru a responsabiliza furnizorul. Dacă moare un animal din cauza peştelui, să avem pe cine trage la răspundere“, a explicat directorul Adrian Bâlbă. Acesta a mai spus că, la ora actuală, delfinii şi păsările din rezervaţie nu sunt afectate de anularea licitaţiei. „Avem peşte pentru hrana lor“, a conchis Adrian Bâlbă.
Despre Geocor Trade Imp Exp SRL
Firma cu experienţă în ceea ce priveşte contractele cu Armata, Geocor Trade Imp Exp SRL a încheiat mai multe convenţii cu Ministerul Apărării Naţionale. Firma a semnat acorduri de distribuţie şi cu Ministerul Afacerilor Interne, ultimul dintre ele vizând furnizarea de salamuri, cârnaţi şi preparate pe bază de carne pentru punctele din Bucureşti, Braşov - Predeal şi Mamaia. În 2012, societatea a câştigat de la Primăria Constanţa contractul pentru livrarea puilor congelaţi destinaţi beneficiarilor ajutoarelor oferite de municipalitate. În octombrie 2012, Geocor Trade Imp Exp SRL a fost reclamată că a livrat trei tone de pui congelaţi care conţineau mai multă apă, motiv pentru care Primăria Constanţa a solicitat ca societatea să schimbe întreaga cantitate. Cunoscută tuturor drept firma în care era asociat cu 50% fostul fotbalist Adrian Pitu, SC Geocor Trade Imp Exp SRL figurează în prezent la Registrul Comerţului cu altă structură de asociere. Este vorba tot de doi asociaţi, de data aceasta vorbim însă despre Cristian Leonard Nedelcu, fost asociat cu Pitu în afacere, şi de Corina Nedelcu. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 14.808.682 de lei, un profit de 211.914 lei şi 19 salariaţi.
Despre SC Cali Fishing & Hunting SRL
Cât priveşte societatea Cali Fishing & Hunting SRL, aceasta a fost înfiinţată în anul 2010 şi are sediul social în municipiul Constanţa, aleea Brizei. Capitalul social subscris este de 6.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 600 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Alin Bută, născut în anul 1978, în Constanţa, Cosmin Stroe, născut în anul 1979, în Mangalia, şi Nicolae Creţu, născut în anul 1957, în Constanţa. Primii doi menţionaţi sunt administratorii societăţii. Cei trei deţin fiecare câte 200 de părţi sociale. Activitatea principală a firmei, conform codificării CAEN, este „acvacultura în ape dulci“.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Thraciana 02 Jul, 2014 11:48 OPRITI EXPLOATAREA DELFINILOR!!! CRIMINALILOR!!!!!!!!