Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii” n-au câştigat sâmbătă în Liga a 2-a, iar verdictul privind retrogradarea se amână Lacrimi la Farul după meciul cu CF Brăila (galerie foto + video)

ro

27 May, 2013 00:00 2131 Marime text
Echipa constănţeană a terminat la egalitate partida de sâmbătă, de pe teren propriu, cu CF Brăila, din antepenultima etapă a campionatului

Scorul meciului a fost 1-1, prin golurile reuşite de Călinţaru (23), respectiv Fuchs (autogol - 47). În faţa unei formaţii puternice, Farul a jucat cu multe probleme de lot, însă, chiar şi aşa, putea să câştige pe final, când, beneficiind de superioritate numerică, a ratat mai multe ocazii mari. În urma acestui rezultat, „marinarii” se află pe locul 10 (neretrogradabil), cu 24 de puncte.

Fariştii sperau să bată CF Brăila şi să rezolve problema retrogradării. A ieşit însă doar un egal, care menţine suspansul în zona fierbinte a clasamentului. Din fericire, rezultatele contracandidatelor la evitarea Ligii a 3-a i-au fost favorabile Farului, care se menţine în afara retrogradării şi face socoteli pentru ultimele două runde, în care va disputa însă un singur meci, cu Săgeata Năvodari, la Constanţa, în etapa de final.

Cu patru absenţi, titularii Băjan şi I. Popescu (suspendaţi), Ţabără şi Drugă (accidentaţi), cu trei jucători intraţi pe teren nerefăcuţi (Chiţu, Niţescu, Sg. Popescu) şi cu o improvizaţie (Fuchs) pentru postul de fundaş stânga, Farul a avut meci greu cu CF Brăila, echipa de pe locul cinci, o formaţie tare, cu multe nume importante în efectiv, care s-a bătut şi la promovare până de curând. A fost un meci cu două goluri şi cu multe ocazii, de ambele părţi. Până la deschiderea scorului, atât Farul, cât şi Brăila au trecut la milimetru pe lângă 1-0. În minutul 15, faristul Ivanovici a tras tare din careu, mingea fiind respinsă de pe linia porţii, iar peste două minute B. Rusu nu l-a putut învinge pe Vl. Neagu din poziţie unu la unu. În minutul 23 însă, Farul a exultat: Niţescu a centrat de pe dreapta, iar Călinţaru a speculat ieşirea greşită a portarului Bunduc, trimiţând mingea în poartă cu capul, din apropiere. Oaspeţii au început mai bine repriza a doua şi au reuşit rapid egalarea.

Era minutul 47, când Pungă a centrat periculos în faţa porţii, iar Fuchs, din poziţie dificilă, a vrut să respingă din faţa lui Câmpeanu, însă a trimis mingea în plasă. Ca şi Drugă la Slobozia, în etapa trecută, cel care a jucat acum fundaş stânga la Farul a înscris un autogol! Descumpăniţi puţin după acest gol, „marinarii” au prins însă curaj în minutul 72, când CF Brăila a rămas în zece oameni, după eliminarea fundaşului Bălaşa (două cartonaşe galbene). Farul a trecut la atac, a forţat golul victoriei, însă nu a avut noroc, nou-intratul Stoianof ratând două ocazii rarisime. În minutul 83, a tras în portar (fază la care nici Săceanu nu l-a putut bate pe Bunduc), iar în minutul 85 mingea expediată cu capul a lovit transversala. Au jucat: FC Farul (antrenor, Ion Răuţă) - Vl. Neagu - Niţescu, Buzea, Bumbac, Fuchs (87 Igiroşanu) - B. Nicola (78 Ghenciu), Săceanu - Ivanovici, Sg. Popescu (66 Stoianof), Călinţaru - S. Chiţu (cpt.); CF Brăila (antrenor, Alin Pânzaru) - Bunduc - Bosoi (cpt.), Bălaşa, Ignat, Necoară - S. Frunză (70 Puşcaşu), Ndigwe, R. Neagoe, Pungă - B. Rusu (46 Ciocâlteu), Ad. Câmpeanu.

„Nu am avut prospeţime”

La conferinţa de presă, Ion Răuţă s-a prezentat extrem de tulburat. „Ştiam că va fi un meci extraordinar de greu. Am avut mari probleme de lot...”, şi-a început tehnicianul discursul, după care nu a mai putut continua, lacrimile şi emoţiile înecându-i glasul. Pentru a se linişti, Răuţă a trebuit să se ridice de la masă, spunând „Lăsaţi-mă un pic să-mi revin, vă rog”. „Ne-am confruntat cu probleme deosebite de efectiv, jucători suspendaţi, accidentaţi sau nerefăcuţi complet. În plus, în ultimele două săptămâni, nu am avut apă caldă la stadion (ne-am rugat de cei de la rugby). Şi fără vitamine, refacerea a fost astfel deficitară, lucru care s-a văzut azi (sâmbătă n.n.), când nu am avut prospeţime, mai ales în prima repriză. Iar când nu ai prospeţime, nu eşti clar în teren, de unde şi ratările noastre. Altfel gândeşti când eşti apt 100% fizic. Este mult de muncă, dar, din păcate, nu avem condiţii. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu în ultima perioadă. Dacă băteam astăzi CF Brăila, poate eram salvaţi matematic. Totuşi, e bine că am luat şi un punct, care poate fi cel al salvării. Trăim cu emoţii până la final”, a spus Răuţă, extrem de afectat. În timpul meciului, fanii Farului au afişat mai multe bannere: „Istoria nu are valoare financiară”, „Bosînceanu”, „Constantinescu”, „Nedelcu”, „Noi pentru Farul facem orice! Voi?!”.

În ultima etapă, Farul joacă miercuri, 5 iunie

Celelalte rezultate ale etapei au fost: ACS Buftea - Chindia Târgovişte 3-1, FC Botoşani - CS Otopeni 2-0, Rapid CFR Suceava - Săgeata Năvodari 0-2 şi Dinamo II - Unirea Slobozia 0-2. Clasament: 1. FC Botoşani - 53p (echipă deja promovată), 2. Săgeata - 42p, 3. CS Otopeni - 41p, 4. Delta - 39p, 5. CF Brăila - 37p, 6. Unirea Slobozia - 29p, 7. Dunărea Galaţi - 28p, 8. ACS Buftea - 28p, 9. Sportul Studenţesc - 25p, 10. Farul - 24p, 11. Chindia - 23p, 12. Rapid CFR - 21p, 13. Dinamo II - 19p. În etapa viitoare, Farul nu joacă, iar Săgeata întâlneşte la Năvodari Dunărea Galaţi (joi, 30 mai, de la ora 18.00). În ultima rundă, Farul se duelează la Constanţa cu Săgeata, miercuri, 5 iunie, de la ora 18.00.

Sursa foto: Farul Spirit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii