Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:08 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindserv SA a câştigat o nouă licitaţie organizată la Enel Dobrogea

ro

14 Mar, 2011 01:40 3636 Marime text
cap_7.jpgPotrivit anunţului nr. 129831/11 martie 2011, publicat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul pentru Serviciile de verificare a contoarelor la consumatorii casnici şi la agenţii economici va fi executat de societatea Sindserv SA.

Obiectul contactului atribuit constă în efectuarea de controale în teren, în vederea depistării consumurilor frauduloase. Valoarea contractului se ridică la 480.000 de lei. Potrivit caietului de sarcini, participanţii la licitaţie urmau să prezinte o declaraţie de eligibilitate, o declaraţie privind întreprinderile afiliate, un certificat de atestare fiscală şi certificat fiscal privind impozitele şi taxele locale, un certificat constatator de la Oficiul Registrului Comerţului şi un Certificat de înregistrare. De asemenea, ofertanţii urmau să prezinte situaţia financiară şi bilanţul contabil, lista principalelor contracte similare încheiate şi îndeplinite în ultimii trei ani, dar şi recomandări pentru serviciile similare. Reamintim că în luna ianuarie, societatea Sindserv SA a mai câştigat o licitaţie de 4.576.042,08 lei fără TVA, pentru citirea de regularizare a contoarelor pentru consumatorii casnici incluşi în sistemul de gestiune, clienţi pentru toate unităţile teritoriale incluse în aria Enel Distribuţie Dobrogea, dar şi a citirilor la cerere sau în cazul unor reclamaţii.

Cine este societatea care va citi contoarele constănţenilor

Enel_sediu.jpgSocietatea bucureşteană Sindserv SA a fost fondată de cei care au fost disponibilizaţi la momentul privatizării Electrica. Pe 29 martie 2002, liderii sindicali ai federaţiilor Univers şi Energia Mileniului III (FEM) şi-au făcut propria firmă. Ei au preluat de la Electrica, în baza unui protocol, serviciul de citire a contoarelor electrice, cu tot cu angajaţii respectivi. Astfel, a rezultat firma SC Sindserv SA, deţinută de FEM III în proporţie de 54,4%, de câţiva acţionari persoane fizice şi de filialele din ţară ale federaţiei sindicale. Prin urmare, liderii sindicali au devenit şi acţionari şi angajatori, dar erau concomitent şi sindicalişti pentru propriii muncitori. Potrivit datelor Registrului Comerţului, printre administratorii societăţii şi membru în Consiliul de Administraţie al societăţii se află şi noul lider de sindicat al Enel Distribuţie Dobrogea, Eugen Căpităneanu, numit în 2008 şi al cărui mandat expiră anul acesta, în aprilie. Căpităneanu l-a înlocuit pe Gheorghe Topoleanu, cel care a deţinut funcţia de lider al sindicatului şi unul dintre administratorii firmei şi membru în consiliul de administraţie până la înlocuire. Potrivit Registrului Comerţului, societatea are ca asociaţi Federaţia Energia Mileniului III din Cernavodă şi două liste de asociaţi, una cu persoane fizice, alta cu persoane juridice. De pe lista administratorilor fac parte: Gheorghe Căpăţână - în calitate de preşedinte al CA-ului, Gheorghe Nedelea, Eugen Căpităneanu, Tudor Marin, Petrică Prohib - administratori şi membri în CA, Florin Ghinea, Adrian Iordache, Mirela Ududoi - cenzori, Nicolae Roşu, Ana Coteanu, Florea Marica, Gheorghe Stroe, Dumitru Gudan - cenzori supleanţi. Societatea avea contract de comodat din 2003 pentru un punct de lucru al societăţii la Constanţa, pe strada Soveja nr. 68, bloc O6, pe durata unui an şi opt luni, care, aşa cum arată datele Registrului Comerţului, nu a mai fost actualizat. Menţionăm că pe lista unităţilor teritoriale aparţinând Enel Distribuţie Dobrogea fac parte următoarele localităţi: Constanţa, Eforie, Năvodari, Medgidia, Cobadin, Tulcea, Babadag, Călăraşi, Olteniţa, Lehliu, Slobozia, Urziceni, Feteşti şi Ţăndărei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tudor 06 Jul, 2011 09:22 Licitatiile nu sunt castigate ci doar preluate de sindicat (SIND-icatSERV-icii )in familie,pentru o mai buna gestionare a pierderilor din sistemul energetic,pe care suntem obligati sa l-e platim noi muritori de rand.