Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție independentă? (video)

ro

11 Jan, 2013 09:23 2732 Marime text

litoral_tv_sigla.jpg"Acţiunile membrilor CSM denotă încă o dată interesele manifestate asupra dosarului în care sunt judecat, interese din cauza cărora atât eu, cât şi susţinătorii mei, tindem să ne pierdem încrederea în puterea justiţiei din România". O spune chiar Nicolae Matei, edilul oraşului Năvodari, în urma scandalului produs la Consiliul Superior al Magistraturii. Reamintim că în cadrul şedinţei de ieri a CSM ar fi trebuit prezentat raportul Inspecţiei Judiciare privind presupusele presiuni publice asupra actului de justiţie în dosarul primarului Nicolae Matei. Şedinţa nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Referitor la ordinea de zi din data de 09.01.2013 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, aflu cu uimire că la punctul 7 sunt incriminaţi toţi oamenii politici care au participat la mitingul din data de 18.11.2012, miting ce a avut ca scop manifestarea susţinerii subsemnatului de către locuitorii Oraşului Năvodari, acestora alăturandu-se şi oameni politici care au rezonat cu acest manifest. Curios este că în raportul de inspecţie judiciară se vorbeşte clar de faptul că toţi susţinătorii nu doresc imixtiuni în înfăptuirea actului de justitie, iar tocmai prin concluziile acestui raport apreciez că se aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, a independenţei şi imparţialităţii magistraţilor în realizarea actului de justitie.", se arată într-un comunicat transmis de edilul Nicolae Matei.

În aceste condiţii, apare întrebarea: În ce măsură reuşeşte CSM să vegheze la independenţa actului de justiţie şi la imparţialitatea magistraţilor?

"Apreciez că prin stabilirea pe ordinea de zi a unui punct avându-l ca şi subiect pe primarul oraşului Năvodari, Matei Nicolae, şi pe susţinătorii acestuia, într-un moment atât de tulbure pentru conducerea sistemului juridic din România, denotă încă o dată interesele manifestate asupra dosarului în care sunt judecat în stare de arest preventiv, interese din cauza cărora atât eu, cât şi susţinătorii mei, tindem a ne pierde încrederea în puterea justiţiei independente şi imparţiale din România.", a completat edilul Nicolae Matei.

Având în vedere că se apropie primul termen de judecată pe fond a dosarului în care este judecat primarul oraşului Năvodari, stabilit pentru data de 23 ianuarie, o altă suspiciune se ridică: Nu cumva şi chemarea la inspecţia judicară a completului Curţii de Apel Bucureşti, care a judecat pe 21 noiembrie 2012 recursul la cererea de cercetare în stare de libertate a edilului, cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei, face parte din jocul celor doi candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, candidaţi atât de contestaţi de asociaţiile magistraţilor din România?

"Sper să nu fie o imixtiune a unor membri din cadrul CSM în acest dosar, pentru a mă ţine în stare de arest, dar eu cred în nevinovăţia mea, iar dacă la finele demersurilor judiciare ce urmează a fi parcurse, soluţia instanţelor va fi una atinsă de interesele de care am făcut vorbire anterior, cu siguranţă voi înainta o plângere către Curtea Europeană a Drepturilor Omului.", a mai spus Nicolae Matei.

Redactor: Doina Sirbu

Sursa: Litoral TV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii