Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV 10.000 de pacienți audiați și 35 de medici anchetați

ro

19 Aug, 2014 14:03 1683 Marime text
Cel mai voluminos dosar a ajuns pe masa procurorilor. Mai multeclinici fantomă din Iași au fost descoperite că decontau ilegal bani din consultații fictive. Anchetatorii spun că sunt cercetați 35 de medici, iar peste 10 mii de pacienți audiați. Valoarea totală a prejudiciului se ridică la peste un milion de euro. Anchetă alarmantă în județul Iași. Deși este vacanță judecătorească, oamenii legii au bătut la ușa ieșenilor aproape în fiecare zi pentru a le cere detalii despre serviciile medicale de care au beneficiat în ultimii ani.
 
Procurorii ieșeni urmăresc doi doctori arabi care ofereau servicii medicale, iar banii erau decontați fictiv. Se pare că aceștia ar fi avut chiar și o persoană infiltrată în interiorul Casei de Asigurări de Sănătate, care le dădea lista cu pacienții care aveau probleme medicale. În acest caz, peste 10 mii de pacienți au fost audiați și aproximativ 35 de medici din Iași și alte județe sunt cercetați. Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iași a început în anul 2012. Din primele informații, se pare că un angajat al CJAS Iași dirija treburile astfel încât două clinici fantomă să primească sume importante de bani de la bugetul de stat. În 2014, procurorii DNA au decis să trimită dosarul la Parchetul județean Iași pe motiv că s-a schimbat competența de Noul Cod de Procedură Penală.
 
Procurorul care a instrumentat acest dosar la DNA s-a transferat între timp la Parchetul de pe lânga Tribunal și a preluat dosarul din nou. Valoarea totală a prejudiciului se ridică la peste un milion de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii