Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Cavalleria Rusticană a ajuns la Constanța

ro

03 Nov, 2013 13:58 1807 Marime text
Eleganță, rafinament, cultură și în acest final de săptămână la Constanța. Cavalleria Rusticană a ajuns seara trecută pe scena teatrului Oleg Danovski, continuând seria spectacolelor ce marchază a 3-a ediție a Festivalului Internațional al muzicii și dansului. Opera într-un act, Cavalleria Rusticană a fost interpretată atât de artisti români cât și de oaspeți străini. Soliștii precum Akiko Hayakawa din Japonia, Hector Lopez din Mexic, Florin Estefan din Cluj, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre și Doru Iftene au făcut dintr-o piesă de operă o adevărată capodoperă de artă.

“Modul în care îți asumu rolul este o muncă a actorului cu sine însuși [...] e foarte multă muncă. Rolul lui Tonio, personaj urât, și la propriu și la figurat, intriga spectacolului [...] un rol care pe mine personal mă sperie și pe de altă parte sunt onorat să am ocazia să-l fac.”, a declarat Florin Estefan.
“Chiar dacă nu sunt solistă, am emoții pentru că noi oricum suntem puțini și fiecare în parte este solist. Nu suntem un cor de amatori care cântă toți pe o voce, ci fiecare are parte lui, partitura lui și atunci e greu [...] dar e frumos.”, a declarat Luminita Cristea, solistă.
Opera îi aparține lui Pietro Mascagni și a fost cea mai reprezentativă dintre piesele sale tocmai pentru inspirația cu care a fost scrisă dar și pentru plasticitatea imaginilor și caracterul pasional al liniei melodice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii