Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Constanța, pregătită de sezonul rece

ro

08 Oct, 2013 19:52 2154 Marime text
Constanţa se pregăteşte pentru iarnă. Reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri se gândesc deja la zăpezile și gheața care ar putea bloca drumurile. Așa că autoritățile și-au pregătit utilajele necesare. Primul pas, asfaltarea și astuparea gropilor.
 
„Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirea utilajelor și materialelor care sunt necesare pentru sezonul de iarnă, în special pentru activitatea de deszăpezire și prevenirea poleiului. Astfel suntem cu aprovizionarea la 60% aprovizionare cu sare, în jur de 90% aprovizionare cu nisip, deci practic materialul antiderapant este asigurat în proporție de 70%.”, a declarat Adrian Gâmbuțeanu, director general R.A.J.D.P
 
Autoritățile au în prezent pe stoc tot combustibilul necesar, însă așteaptă ca furnizorul să scoată pe piață şi motorina de iarnă. De asemenea, mașinile care vor interveni pe străzi, pentru a asigura o bună circulație a autoturismelor sunt gata de ”acțiune”.
 
„Avem pregătite un număr de 78 de mașini și utilaje, mașini echipate cu lamă și cu dotările pe care am reușit să le facem în ultimul an. Am reușit să dispunem de 6 multifucționale de tip UNIMOG echipate cu turbofreză de zăpadă, lamă pentru deszăpezire și ale accesorii necesare pentru sezonul de iarnă, cât și 4 autofreze de zăpadă în cazul în care vom avea o zăpadă abundentă.”, a declarat Adrian Gâmbuțeanu, director general R.A.J.D.P
 
La ora actuală, pe străzile din Constanța, se execută ultimele lucrări de etanșare a drumurilor, prin repararea asfaltului. Acestea vor fi finalizate până la data de 1 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii