Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Ecaterina Andronescu a făcut o vizită la Eforie Sud

ro

17 Oct, 2013 22:53 2224 Marime text
Însoţită de șeful Inspectoratului Școlar Județean, Răducu Popescu, fostul ministru al Educaţiei a fost să vadă în ce stadiu sunt rromii din Eforie Sud, evacuaţi în urmă cu 2 săptămâni din casele improvizate în care locuiau.
Edilul din Eforie se simte deranjat de reacția autorităților centrale vis-à-vis de situația rromilor care au fost evacuați din baraci în urma cu 3 săptămâni.

“Probabil există vreo derogare pentru o anumită comunitate să facă ce vrea şi să nu aplice nimeni legea şi să fim tot noi traşi la răspundere. Nu mi se pare normal ca autorităţile să nu i-a atitudine faţă de această situaţie. Să se ascundă în spatele a 3 copiii, nişte indivizi care au probleme. …. Ce să mai comentăm!” a afirmat primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu.
Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu și-a manifestat dorința de a-I ajuta atât pe copii cât și pe părinții lor prin programul “Şansa a doua”.
“Preocuparea Inspectoratului Școlar, a Primăriei și a Asistenței Sociale este să ajungă toți copii de această etnie la școală. Poate găsim o soluție și pentru părinți prin programul Șansa a doua, pentru că trebuie să-i educăm puțin și să-i învățăm să trăiască într-un mod civilizat.” a declarat fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi centrale le-au promis membrilor comunităţii rrome că vor merge la şcoală şi că vor avea şi locuri de muncă. Chiar şi aşa, rromii preferă să-şi trimită copiii la şcoală doar pentru a lua alocaţia şi atât.
“Ei își trimit copii la școală doar în prima săptămână sau în prima lună a anului școlar pentru a putea încasa alocația de susținere a familiei sau burse școlare. După care nu mai frecventează cursurile școlare.” a precizat asistentul social, Georgeta Oancea.
Pe spațiul unde cei peste 100 de rromi locuiau, edilul vrea să construiască 2 blocuri de 8 etaje care vor conţine 124 de unităţi locative.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii