Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Fregata Regina Maria a sosit acasă

ro

04 Nov, 2013 17:39 2200 Marime text
Fregata Regina Maria s-a întors acasă după o lună în care a participat la Operaţiunea Active Endeavour în Marea Mediterană sub conducerea NATO. Cei peste 200 de militari sosiţi acasă au fost întâmpinaţi de familii şi prieteni dar şi de Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care i-a felicitat personal. Fregata Regina Maria a executat o misiune de patrulare a liniilor de comunicaţii maritime şi monitorizarea traficului comercial pentru depistarea unor activităţi ilegale. Nava a parcurs 5700 de mile marine în mai puţin de 600 de ore de marş iar echipajul a monitorizat aproximativ 200 de nave comerciale interogând peste 80 dintre acestea cu sprijinul piloţilor marinari care au efectuat peste 30 de ore în cadrul misiunilor de supraveghere aeriană.
 
„ Ne-am îndeplinit toate ordinele primite de la Comandamentul acestei misiuni, ne-am îndeplinit toate obiectivele, toți oamenii au fost în siguranță în toate momentele, per total pot spune că ne-am îndeplinit misiunea în condiții foarte bune. ” a declarat comandantul Bogdan Vochitu.
 
Forţele Navale Române participă din anul 2005 la Operaţiunea Active Endeavour contribuind activ la îndeplinirea angajamentelor asumate de România în cadrul sistemului de securitate internaţională. Echipajul format din 224 de marinari români, printre care şi trei femei, a făcut faţă cu brio tuturor acţiunilor din cadrul misiunii. Ceremonia de întâmpinare a navei a s-a desfăşurat în prezenţa Ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, precum şi a altor oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi cadre militare în rezervă şi în retragere.
 
„ Sunt misiuni pe care le executăm cu multă responsabilitate și sunt mândru de marinarii militari pentru felul cum își îndeplinesc îndatoririle. ” a afirmat Mircea Duşa, Ministrul Apărării Naţionale.
 
Militarii reîntorşi acasă au fost aşteptaţi cu nerăbdare şi cu multe emoţii de familiile şi prietenii care îi susţin în orice acţiune. Cei mai nerăbdători, ca de fiecare dată au fost copiii. Operaţiunea Active Endeavour la care a participat Fregata Regina Maria a luat fiinţă în anul 2001 ca răspuns imediat al NATO la atacurile teroriste împotriva Statelor Unite ale Americii din 11 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii