Litoral Tv Județul Constanța se situează pe primul loc în topul abandonul copiilor
Litoral Tv: Județul Constanța se situează pe primul loc în topul abandonul copiilor
13 Aug, 2014 20:03
ZIUA de Constanta
2283
Marime text
Nu orice femeie este făcută să fie mamă! Dimpotrivă, multe mame sunt lipsite de sentimentul matern. Doar așa se explică faptul că, după ce le-au dat viață, acestea și-au abandonat pruncii în voia sorții, la maternitate. De la începutul anului, 171 de copii au fost abandonați în Constanța. Copiii au fost cu toţii îngrijiţi de medici şi au fost făcute anchete sociale pentru depistarea părinţilor Din fericire, trei sferturi au fost reintegrați în familii. Restul au ajuns în grija asistenților maternali sau la centrele de plasament. Cine se îndură să îi părăsească? Mame tinere, fără experiență și fără posibilități financiare, femei gonite de acasă, fără un acoperiș, dar și mame care au dat bir cu fugiții de responsabilități, când nou născutul are probleme de sănătate.
“De la începutul anului am înregistrat un număr de 171 de copii cu risc de a fi abandonați. Dintre aceștia trei sferturi se află în familiile lor, iar pentru restul am instituit măsura special de protecție, plasament la asistent maternal sau în centrele specializate pentru că sunt copii cu probleme medicale” a declarat Roxanea Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC.
În timp ce unele femei se descotorosesc fără remușcări de copii, zeci de familii constănțene fac tot posibilul să adopte un suflet de om. Chiar dacă încheierea adopţiei necesită săvârşirea mai multor operaţii juridice, în Constanța există un interes în vederea adopției.
“Sunt mai multe etape. Prima dată etapa constituirii dosarului, apoi etapa anchetei psiho-sociale pentru că se fac verificări la domiciliu, se fac referințe de la locul de muncă, de la vecini, apoi partae de evaluare psihologică și apoi partea de formare, au loc 2-3 cursuri în care sunt informați” a precizat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC.
Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Constanţa are ușile deschise pentru mamele care nu le pot oferi un acoperș copiilor. Tinerele mămici primesc și asistenţă medicală gratuită, pe o perioadă de 3, respectiv 6 luni. În acest interval mamele sunt ajutate să-şi găsească un loc de muncă şi o locuinţă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii