Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Medicii, obligați să folosescă dosarul medical electronic

ro

03 Jun, 2014 14:10 1687 Marime text
De la 1 iunie, mult așteptatul dosar electronic al pacientului a devenit obligatoriu. Medicii de familie și unitățile medicale care nu îl folosesc, vor risca sancțiuni de la avertismente până la amenzi. Dosarul este foarte bine primit, în special de medicii de la Primiri Urgențe, care au un control mai bun asupra istoricului pacientului.
„În momentul în care a intrat în vigoare, el oferă un istoric foarte clar și bun medicului curant, fie că este vorba de medicul de familie, de medicul specialist sau de o unitate sanitară. Este extrem de util să poți să știi ce anume i s-a administrat, dacă i s-a administrat, este sau nu alergic. Pe de altă parte, poate fi verificat dacă pacientul a avut prezentări la medic fără să știe.” a precizat Nicolae Manea, președinte SANITAS.
În perioada de inițializare a programului, care a început în luna aprilie, au fost introduse în sistem aproximativ 300 000 de dosare. Dosarul va prinde formă pentru fiecare pacient în parte, cu ocazia unui prim consult. Accesul la dosar fără acceptul pacientului va putea fi realizat doar în caz de urgență medicală.  Contractul de integrare a sistemului informatic a fost semnat încă de anul trecut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii