Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:06 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Oportunități pentru copiii supradotați

ro

18 Mar, 2014 15:49 2128 Marime text
Copiii care se remarcă cu rezultate deosebite au noi oportunități de afirmare! O campanie lansată, la începutul acestei luni, la nivel național, își propune să identifice copiii supradotați ai României pentru a-i înscrie într-un program de educație diferențiată. La Constanța există deja un Centru de Excelență, în cadrul căruia sunt înscriși sute de elevi cu rezultate deosebite la învățătură.

Centrul de Excelență din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța a luat ființă anul trecut, în noiembrie, iar de atunci, sute de elevi beneficiază de o învățare diferențiată.
“Noi, încă de anul trecut în luna noiembrie, am luat decizia în cadrul Consiliului de administrație să înființăm în Constanța un Centru de excelență, ca urmare a rezultatelor foarte bune obținute de elevii constănțeni la olimpiade și concursurile școlare.” a declarat Mircea Vrană, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Constanța.

Elevii constănțeni de la Centrul de Excelență nu numai că au obținut rezultate deosebite la învățătură, dar se află printre primii pe țară și la olimpiadele organizate, anual, la diverse discipline de studiu.
„În această perioadă s-au încheiat olimpiadele și concursurile școlare la nivel local și județean. În urma rezultatelor, avem participări la Olimpiada națională care se va desfășura în vacanța de primăvară. După aceea vom revedea situația elevilor astfel încât și elevii care au obținut rezultate bune să intre în centrele de excelență.” a spus Mircea Vrană, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Constanța.

Copiilor cu astfel de performanțe se adresează și campania națională lansată, la 1 Martie, de Asociația Centrul Gifted Education. Constănțenii care vor să ia parte la un astfel de proiect trebuie doar să accese site-ul oficial al campaniei, www.mintistralucite.ro, și să acceseze testul structurat pe trei categorii de vîrste, de la 5 la 14 ani. După etapa preliminară a testului screening, copiii care trec mai departe urmează să fie supuși unor noi teste de perspicacitate, gandire creativă, vedere în spațiu și inteligență emoțională. Ultima etapă presupune testarea coeficientului de inteligență, într-un mediu specializat, în prezența unui psiholog. Cîștigătorii pot obține un loc la Școala de Excelență a Centrului, care le propune o educație diferențiată, pe măsura abilităților remarcabile ale acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii