Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Proteze mamare gratuite

ro

18 Nov, 2014 22:05 2139 Marime text
La Spitalul Județean Constanța vor fi realizate primele două operații de reconstrucție mamară prin programul guvernamental care a demarat în luna septembrie. Toate costurile sunt decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Programul național de refacere a glandelor mamare vizeaza femeile care au suferit extirpări ale sânilor în urma afecțiunilor oncologice.

“Aceste intervenții sunt total gratuite. Pacientele nu au de plătit absolut nimic. Trebuie doar să se prezinte cu documentele necesare, să fie asigurate, iar statul român le decontează protezele mamare. Vrem să facem două intervenții chirurgicale de reconstrucție mamară, avem pacientele care vor fi evaluate în echipă mixtă, pentru că această operație nu se face de către un singur om sau de către o singură clinică. În echipa operatorie există chirurg generalist, chirurg plastician, există oncolog care pune indicația de reconstrucție mamară”, ne-a declarat doctor Bogdan Caraban, șef Secție Chirurgie Plastică.
Primele două intervenții chirurgicale vor fi efectuate în prezența unui medic turc, profesor în chirurgie plastică de la Spitalul Acibadem.

„Va veni aici să îi asiste pe medicii chirurgi la efectuarea primei operații de reconstrucție mamară din cadrul programului național. Operații de reconstrucție mamară au mai fost. Dar acum este un program național care permite achiziționarea de proteze mamare și materiale sanitare pentru acest lucru”, a precizat doctor Dănuț Căpățînă, manager Spitalul Județean Constanța.

Până în luna septembrie a acestui an, atunci când a debutat programul național, refacerea glandelor mamare erau considerate operații estetice și se efectuau contracost. Înainte de operație, femeile sunt evaluate și consiliate psihologic.

„Există un psiholog sau psihiatru, care va decela dacă pacienta este echilibrată sau nu din punct de vedere emoțional în așa fel încât să poată trece peste aceste lucruri. Pacientele trebuie să înțeleagă că această reconstrucție mamară nu este o joacă. Este o intervenție chirurgicală de amploare”, ne-a mai spus doctor Bogdan Caraban, șef Secție Chirurgie Plastică.

Bugetul de care beneficiază Spitalul Județean de Urgență Contsanța se situează în jurul valorii de 70.000 de lei și va permite efectuarea a aproximativ 20 de astfel de intervenții chirurgicale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii