Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Sezonul croazierelor s-a prelungit

ro

15 Oct, 2013 18:03 1647 Marime text
Sezonul croazierelor s-a prelungit până în luna noiembrie. Peste 400 de turiști străini sunt așteptați în această perioadă în Delta Dunării. Multe dintre navele de pasageri vor Acosta chiar în portul Tulcea. Anul acesta, numărul navelor de croazieră care au sosit și urmează să sosească în porturile Constanța și Tulcea a crescut simțitor. Vestea bună este că tot mai mulți turiști preferă ca destinație Delta Dunării.

”Creşterea este de peste 30% faţă de anul anterior, adică la 250 de nave, ceea ce este un lucru foarte bun pentru turismul din Delta Dunării pentru că pentru cei care vin lucrează câteva mii de oameni, marinari, ospătari, hotelieri, bucătari şi alţii. Deci este vorba de o gamă largă de servicii care se pun în mişcare, chiar şi transport auto”, a precizat directorul unei firme de turism, Victor Iancu.
Reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism spun că până la finalul sezonului de croaziere, sute de turiști din țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, precum și Austria și Belgia vor vizita Delta Dunării.

„Delta Dunării are deja un brand mai bine cunoscut în Europa față de orice altă ofertă româneasc. Mult mai mulți turiști străini au auzit despre Delta Dunării, față de, să spunem Valea Prahovei sau litoralul românesc sau stațiunea Saturn. Și atunci, cu toții își doresc să viziteze această minune naturală pe care Dumnezeu a lăsat-o României. De altfel, este destinația diamant a turismului românesc pentru că este singura destinație pe care o are doar România. Delta este însă numai a noastră și este într-adevăr ceea ce ne poate individualizează.

Este cea mai bine vândută excursie dintre toate excursiile locale pe care noi agențiile de turism le organizăm pentru turiștii de pe navele de croazieră.”, a declarat Corina Martin, președinte ANAT.
Pentru a merge în Delta Dunării, turiștii trebuie să achite o taxă de 10 lei de vizitare. O plimbare pe Dunăre i-ar putea costa până la 100-150 de euro, însă peisajul face toţi banii.. În plus, turiștii vor putea servi preparate din diferite sortimente de pește proaspăt, pescuit direct din Dunăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii