Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Tulcea solicită ajutor financiar

ro

07 Nov, 2013 14:54 2140 Marime text
Inundațiile din ultima perioadă le-a dat mari bătăi de cap autorităților din județul Tulcea, drept pentru care primăria solicită ajutor financiar din partea Guvernului, pentru a reuși să preia apele pluviale din centrul orașului. Dacă proiectul va fi aprobat, edilul Constantin Hogea vrea ca cel târziu în primăvară să înceapă lucrările. În perioada ploilor abundente din această vară, județul Tulcea s-a lovit de o nouă problemă. Și anume preluarea apelor pluviale din centrul orașului.
“Tulcea precum Roma este pe șapte coline. Zona centrală este punctul cel mai de jos și la precipitații de peste 120 de litri pe metru pătrat, cum au fost ultimele ploi, este practic imposibil să poți prelua o asemenea cantitate de apă.”, a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.
Municipiul Tulcea a beneficiat de o finanțare europeană privind reabilitarea distribuției de apă și apă uzată de aproape 80 de milioane de euro. Cu acești bani a fost reparată stația de epurare și stația de tratare.
“Din păcate de multe ori se face confunzia între ceea ce înseamnă infrastructura de apă menajeră și cea de apă pluvială. Pentru că lucrurile sunt discutate separat, apa pluvială trebuie preluată pentru o anumită distribuție, iar apa menajeră merge pe un alt traseu. Și mereu apărea comentariul - Uite la Tulcea câte milioane de euro s-au dat pe canalizare și totuși apa creează probleme.”, a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.

În momentul în care primăria a depus acest proiect, edilul Constantin Hogea a introdus și o notă ce prevede preluarea apelor pluviale, însă răspunsul a fost: Proiectul în aceste condiții nu este eligibil. În primul său mandat, din 2004, primarul Constantin Hogea, a reușit să aducă pe linia de plutire cinci stații de pompare.
“Astfel vrem să supunem acum Guvernului prin acest studiu de fezabilitate, acordarea unei finanțări, dacă se poate 100%, dacă nu, noi suntem mulțumiți și măcar 50% din contravaloarea acestui proiect să fie susținută de către fondurile guvernamentale.”, a declarat Constantin Hogea, primarul orașului Tulcea.
Dacă vor obține sprijin financiar din partea Guvernului, edilul Constantin Hogea își dorește cel târziu în primăvară să înceapă implementarea acestui proiect, astfel încât acest aport de ape pluviale să fie dirijat, o parte în Dunăre și o parte preluat prin soluții tehnice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii