Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Zeci de unități de învățământ din județul Constanța nu au primit autorizație de funcționare

ro

11 Sep, 2013 22:21 2704 Marime text
Vacanța se apropie de sfârșit, iar elevii vor reveni în bănci în mai puțin de o săptămână. Nu toate unitățile școlare din județul Constanța sunt, însă, pregătite de debutul noului an școlar! Din 593 de unități de învățământ, doar 393 dețin autorizație. Alte 68 sunt în curs de autorizare iar 42, majoritatea în mediul rural, nu au primit avizele necesare.

„Am efectuat vizite în unitățile școlare din județul Constanța. Am realizat o centralizare a tuturor aspectelor urmărite prin completarea unei fișe, vizăm atât posturile, condițiile, curtea școlii, grupurile sanitare, absolut tot ceea ce presupune desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile școlare.” a declarat Răducu Popescu, inspector școlar general ISJ Constanța, Direcția de Sănătate Publică a început o amplă campanie de verificare a școlilor din județ. Inspectorii verifică dacă unitățile de învăţământ beneficiază de apă curentă și grupuri sanitare.

Managerii școlilor care nu îndeplinesc criteriile de igienă şi decid totuși să deschidă porțile unității de învățământ riscă, pe lângă sancțiuni, piardă autorizația de funcționare.
„Urmărim ca în unitățile de învățământ să existe apă curentă, pereții să nu aibă mucegai, să existe grupuri sanitare funcționale și materiale de curățenie.” a spus directorul DSP Constanța, Dina Constantin.
Tot inspectorii DSP vor verifica dacă managerii şcolilor au trimis solicitări la autoritățile locale privind renovarea unităţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • inca elev, din pacate 14 Sep, 2013 11:21 Asa... si? Crede cineva ca acele scoli "care nu au primit faimoasa autorizatie de functionare" chiar nu vor functiona? Pai chiar asa de cretini sunt unii? Profesorii aia de acolo nu vor salarii? Cei care inspecteaza scolile nu vor niscaiva bani de sarbatorile de iarna (spaga de iarna) si daca scolile nu primesc fonduri pentru reparatii cum mama dracului vreti sa fie "apte" pentru a primi copiii la scoala. Aaaaa .... da, de la parintii care trebuie sa cotizeze si apoi tot ei saracii dupa 8-9-10-12 ore de munca sunt trasi la raspundere ca nu isi educa copii inainte de ai trimite ... la scoala! HI,Hi,Hi!