Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect transfrontalier pentru promovarea turismului de aventură

ro

31 Jul, 2014 22:16 1450 Marime text
Prefectura Constanța în colaborare cu parteneri din Bulgaria, Turcia, Georgia și Moldova, implementează, din acest an, un proiect de mare anvergură ce are ca scop promovarea turismului de aventură, din țările partenere.
„Obiectivele specifice ale proiectului sunt identificarea obstacolelor și oportunităților din domeniul turismului în vederea creării unei strategii de dezvoltare durabilă a regiunii, crearea unei strategii în domeniul turismului și a unui plan de acțiune și creșterea  capacității manageriale a instituțiilor participante.”, a declarat Magdalena Moroșan, asistent Vizibilitate.
Pentru a se promova activ turismul de aventură, vor fi organizate diverse competiții sportive de profil.
„Se vor face baze de date referitoare la operatorii din turism și la evenimentele din turismul de aventură care se organizează.”, a spus Magdalena Moroșan, asistent vizibilitate.
Prin intermediul site-ului de prezentare, turiștii interesați de aventură își vor putea achiziția și pachete de vacanță, în funcție de sportul pe care vor să îl practice. Turiştii vor putea alege între sporturi nautice, sporturi montane, ciclism sau off-road.
„În afară de sporturile nautice sunt traseele de off-road, pescuitul de aventură sau nu. Proiectul se adresează turismului de aventură, dar și opțiunii turiștilor pentru turismul în aer liber.”, a declarat Filiz Pârcalabu Ismail, manager proiect.
Proiectul va fi demarat în maxim două luni și are o valoare de aproape 600 de mii de euro, bani proveniți în mare parte din fonduri europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii