Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectului Comenius desfăşurat la Liceul “Lazăr Edeleanu” din Năvodari (video)

ro

24 Sep, 2012 21:13 2571 Marime text
litoral_tv_sigla.jpgDelegaţiile partenere, formate din elevi şi profesori, au participat în cadrul proiectului Comenius desfăşurat la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari.

Invitaţii au avut ocazia să cunoască sistemul de învăţământ, să viziteze liceul şi să descopere frumuseţea oraşului de la malul mării. De asemenea, au avut plăcerea de a afla câteva obiceiuri şi tradiţii româneşti, încă de la intrarea în liceu.

Elevii de la liceul Lazăr Edeleanu spun că acest proiect reprezintă o oportunitate de a învăţa lucruri diferite despre tradiţia şi cultura din alte ţări. Dar nu ar da România pentru nimic în lume. Unul dintre ei a vrut chiar să sublinieze că „Nicăieri nu e mai frumos ca acasă".

Înconjurat de colegii săi, l-am întâlnit şi pe Andrei. Adolescentul a plecat împreuna cu părinţii lui de 8 ani în Norvegia şi de atunci învaţă acolo. Se bucură că în sfârşit a reuşit să-şi reviziteze ţara. Bucuros că se află printre români, Andrei a ţinut morţiş să ne arate că nu a uitat limba română.

Conducerea liceului le-a promis elevilor că nu vor regreta că au ajuns în România. Aceştia le-au pregătit numeroase surpize, printre care şi vizite la cele mai frumoase puncte turistice din judeţul Constanţa.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima

Sursa: Tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii