Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roberto Vincentelii pune din nou sănătatea năvodărenilor în pericol (video)

ro

02 Oct, 2012 13:58 2748 Marime text
litoral_tv_sigla.jpgDupă ce în urmă cu doi ani a încercat să contruiască un depozit de deșeuri în oraş, acum conducta firmei a compromis zeci de mii de kilograme de pește. Administratorul amenajării piscicole are ca unică soluție incinerarea acestora pentru că sunt contaminaţi cu reziduuri chimice.

Dragoș Onea administrează de opt ani o amenjare piscicolă situată lângă canalul Midia. Bărbatul a primit prima plângere în urmă cu şase luni, când 3 clienți au apărut cu peștele la poarta sa, pe motiv că acesta mirosea a petrol. De atunci, toate buletinele de analiză a apei și a peștelui arată un conținut ridicat de produși chimici.

După obținerea rezultatelor, bărbatul a anunțat proprietarii terenului, respectiv Rafinăria Midia, care au solicitat un nou rând de măsurători.

În ciuda rezultatelor negative, Rafinăria Midia nu îşi asumă responsabilitatea pentru poluarea amenajării piscicole. Speriat că afacerea lui se duce pe apa sâmbetei, bărbatul a continuat cercetările. Surpriză sau nu, conducta prin care compuşii chimici au ajuns aici aparţine combinatului Fertilchim, preluat de omul de afaceri Roberto Vincentelli. Administratorul a sesizat Garda Națională de Mediu şi autorităţile competente, dar nicio instituție nu a luat măsuri, astfel încât acesta crede că firma care emană acești produși chimici este favorizată.

Aceasta nu este prima dată când italianul încearcă să polueze oraşul Năvodari. În urmă cu doar câţiva ani, Vincentelli a încercat să construiască în oraş un depoyit de deşeuri chimice. Din fericire, edilul Nicolae Matei a reacţionat prompt şi a pus capăt iniţiativei.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: George Dima

Sursa: Tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii