Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:31 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic Căi Ferate din Constanța va deveni o nouă secţie exterioară a Spitalul Județean

ro

07 Aug, 2013 19:10 2861 Marime text
La începutul anului, mai multe Spitale Clinice Căi Ferate din țară au trecut de la Transporturi la Sănătate. Acum, administrarea Spitalul CF din Constanța ar putea suferi noi modificări. Unitatea urmează să fie preluată de Consiliul Județean Constanța. Nicușor Constantinescu vrea ca una dintre cele două clădiri ale Spitalul CF să devină Spital materno-infantil. Vizată este unitatea situată pe bulevardul 1 Mai. Preluarea Spitalului CF de Consiliul Județean Constanța înseamnă, practic, transformarea acestuia în secție exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Iar acest lucru ar putea duce la disponibilizări.
 
”Nu știu de ce puneți dumneavoastră întotdeauna problema disponibilizărilor.” a spus Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanța.
 
Președintele CJC intenționează să renoveze clădirea Spitalului de pe bulevardul 1 Mai din bani europeni.
 
”Acolo este cel mai nou, făcut în 1984. Are și o suprafață care poate fi folosită în continuare, pentru tot ce înseamnă lucruri importante pentru spitalul pediatric. (...) Accesăm proiecte europene, să îl modernizăm, să îl dotăm și să-l dăm îm folosința comunității și părinților și bunicilor și copiilor, un spital materno-infantil la standardele Uniunii Europene ale anului 2013.” a afirmat Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanța.
 
Singura condiție impusă de Consiliul Județean Constanța pentru preluarea acestui spital este să intre în administrarea CJC, fără datorii. Însă unitatea are restanţe de peste 6 milioane de lei.
 
”La această dată nu am primit nici un răspuns la memoriul pe care noi l-am transmis în atenția Ministrului Sănătății în data de 8.07.2013, iacătă mâine, poimâine, se fac 30 de zile, nu am primit nici un răspuns. Memoriul în care erau cuprinse datoriile către spital și rugămintea de a ne sprijini în vederea menținerii unul plan de eșalonare.” a declarat Dorel Oprea, manager Spitalul CF Constanța.
 
”Mi se pare aberant faptul că noi salariații, membrii de sindicat al acestei unități sanitare, am ajuns să plătim niște penalități vizavi de dările către stat. (...) Nu mi se pare normal, stat contra stat taxat de 5 ori.” a mai spus Ali Enise, lider de sindicat FNSP Constanța
 
Așadar datoriile au rămas. Iar angajații nu știu ce se va întâmpla cu ei...

 
”Atât în Uniunea Europeană cât și în lume, unitățile portuare au cu statut juridic separat, unități sanitare. (...) Dar eu cred că trebuie să existe această unitate sanitară cu statut juridic personal.” a adăugat Ali Enise, lider de sindicat FNSP Constanța
 
Odată cu preluarea Spitalelor Clinice Căi Ferate din România în subordinea Ministerului Sănătății, au fost mutate și Casele de Asigurări ale Ministerului Transporturilor către CNAS.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii