Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificarea listelor permanente la Năvodari a luat sfârşit (video)

ro

19 Aug, 2012 17:15 2352 Marime text
litoral_tv_sigla.jpgDacă în urmă cu aproximativ o lună ne grăbeam să votăm, acum aşteptăm cu sufletul la gură să vedem ce spune Curtea Constitutionala cu privire la validarea referendumului. Iar decizia judecătorilor depinde şi de rezultatul verificărilor listelor electorale. Ca urmare a adresei primate de autorităţile locale din Năvodari de la Prefectura Constanţa toate persoanele înscrise pe listele permanente au fost verificate.

La Năvodari pe liste apar 1740 de persoane care în mod normal trebuiau radiate. Vorbim aici de trei persoane decedate, care însă nu au fost raportate în timp util de autorităţile din Capitală, pe raza cărora au încetat din viaţă. De asemenea figurează şi 28 de persoane care sunt fără drept de vot prin hotărâri judecătoreşti, 1296 persoane cu buletinele expirate şi 431 plecate în străinătate pentru care nu există o evidenţă clară dacă au sau nu domiciliu sau reşedinţa în străinătate.

Situaţia indică astfel o prezenţă la vot mai mare decât cea raportată iniţial. Dacă aceşti locuitori erau şterşi înainte de 29 iulie, atunci procentul votanţilor care s-au prezentat la urne ar fi fost mai mare, spun autorităţile din Năvodari. Dacă aceeaşi situaţie ar exista şi la nivel naţional, decizia curţii constituţionale ar fi una singură. Validarea referendumului prin care preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc

Sursa: Tvlitoral.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii