Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul săptămânii Plăvaie Livia 2010

ro

17 Sep, 2011 01:00 2025 Marime text
vinul.jpgDintre soiurile tradiţionale româneşti doar Feteştile (neagră, regală şi albă), însoţite de Grasă şi Busuioacă, au avut parte de un PR mai bun, de-a lungul timpului. În ultimii ani, pe piaţa vinului de la noi a apărut însă o tendinţă a promovării soiurilor autohtone şi, din când în când, şi-a făcut apariţia şi câte un exponent reuşit din soiurile autohtone Crâmpoşie, Zghihară, Novac, Băbească sau Negru de Drăgăşani, vinuri care au reuşit să impresioneze prin expresia aromatică unică, diferită de cea a soiurilor internaţionale.

Ultimul experiment reuşit de acest gen este Plăvaie Livia 2010 (IG Dealurile Vrancei, sec, 12% vol. alc), produs de Crama Gîrboiu într-un lot de doar 2000 de sticle. Vinul trimite aromatic către Sauvignon blanc, dar are puterea să etaleze şi ceva în plus. Aromele sale amintesc de coaja de lămâie, soc şi fructul pasiunii, sprijinite de nişte senzaţii dulci de flori albe. Gustul citric, de caise verzi, mieji prăjiţi şi măr copt, este foarte bine susţinut de aciditatea ridicată, vegetală. Finalul este lung, condimentat şi proaspăt, cu unele tonuri plăcute de violete. În degustarea Vinul.Ro Plăvaie Livia 2010 a primit 78 de puncte, fiind încadrat în categoria vinurilor peste medie.

Plăvaie Livia 2010 poate fi achiziţionat din magazinele specializate şi de pe portalurile de profil cu aproximativ 23 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii