Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul săptămânii Syrah Nachbil 2008

ro

24 Sep, 2011 01:00 2335 Marime text
syrah-nachbil-2008.jpgSoiul Syrah/Shiraz începe să capete popularitate în rândul consumatorilor din România, dar şi un loc în sufletele vinificatorilor de la noi, datorită expresiei sale aromatice deosebite, dar şi datorită capacităţii sale excelente de adaptare la condiţiile de climă. Până acum, toate vinurile din acest soi nu au dezamăgit, fiecare dintre ele exprimând cât mai bine diferitele valenţe ale acestui soi.

Vinul acestei săptămâni, Syrah Nachbil 2008 (13% vol. alc., sec, prod: Weingut Brutler & Lieb), vine din nordul României, din zona Beltiug. Culoarea sa este uşor deschisă, atipică pentru acest soi, însă aromatic stă pe o tipicitate de invidiat. Nasul complex şi elegant trimite la primul contact către note de băcănie şi condiment, amintind de piper, lemn, frunză uscată, mosc, eucalipt şi piele. Fructul apare la scurt timp după aceste senzaţii dens, intens şi puternic, notele de coacăze negre şi mure completând construcţia sa aromatică. Gustul sobru, dominat de piper proaspăt zdrobit, vine cu o multitudine de senzaţii care mai de care mai plăcute. Pe lângă vanilie şi rom, printre tonurile gustative mai pot fi simţite în postgust şi cele de cireaşă coaptă, capuccino şi ciocolată amăruie.

În degustarea Vinul.Ro, Syrah Nachbil 2008 a primit 91 de puncte, fiind considerat o adevărată revelaţie. Vinul poate fi achiziţionat din magazinele specializate şi de pe site-urile de profil cu preţuri cuprinse între 75 şi 79 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii