Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul săptămânii Solo Quinta 2010

ro

02 Jul, 2011 00:00 4873 Marime text
vinul_sapt_26.jpg

Respectând reţeta din 2008, anul de recoltă al primului cupaj Solo Quinta, reprezentatul din 2010 (DOC Recaş, 13 % vol. alc., sec) are în compoziţie tot patru soiuri albe şi unul roşu. De această dată, pentru obţinerea lui s-au folosit Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală şi Muscat Ottonel, cărora li s-a adăugat Feteasca Neagră. Comparativ cu recoltele anterioare, Solo Quinta 2010 arată un plus de forță și de eleganță, atât din punct de vedere aromatic, cât și structural. Este un vin vioi şi armonios în acelaşi timp, cu arome explozive şi exotice, ce oferă satisfacţie imediată. În nas dezvoltă un impresionant complex senzorial de ananas, flori de magnolie, cireşe albe şi caise confiate, iar în gust acestea sunt completate de nişte tonuri de prune verzi şi grapefruit. Gustul intens este susţinut de aciditate, postgustul prezentându-se lung şi condimentat. Are o evoluţie gustativă progresivă şi o structură spectaculoasă.

La începutul acestui an, cupajul Solo Quinta 2010 a primit trofeul de „cel mai bun vin alb sec" la cea de-a XVII-a ediție a concursului internațional de vinuri Vinalies Internationales.

Dacă vă interesează si părerile altor bloggeri de vin despre Solo Quinta 2010, le puteți găsi la Alin Ioniţă, la George Mitea, Cosmin Grozea si la Mihnea Mironescu.

Solo Quinta 2010 poate fi cumpărat din magazinele de vinuri sau de pe site-urile specializate, cu aproximativ 75-80 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii