Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DOCTOR EVZ "Fetiţa mea vomită foarte uşor. E o problemă de comportament?"

ro

21 Nov, 2010 12:39 993 Marime text

Loredana: Fetiţa mea vomită foarte uşor, dacă la masă se îneacă cu ceva, iar asta se întâmplă aproape la orice masă. În momentul în care nu mai vrea să mai mănânce are tendinţa de a vomita. Aceeaşi situaţie am avut-o şi cu laptele matern. Analizele i-au ieşit bine. Ce ar putea avea? Poate fi o problemă de comportament?

Cred că fetiţa a căpătat un obicei care e bine să fie ignorat. Dacă a fost examinată de medicul ei, eventual şi de un gastro-enterolog de copii care nu au găsit nicio problemă a tubului digestiv, foarte probabil că e o problema de comportament care se va rezolva în timp: nu acordaţi atenţie vărsăturii, nici "tendinţei", părinţii să o asigure de toată afecţiunea lor, să renunţe la îndemnul de a mai mânca dacă s-a întâmplat să aibă manifestările descrise, să nu îi ofere posibilitatea de "a ciuguli" între mese.

Diana: Bebeluşul meu de patru luni are diaree de câteva zile. Doctorul m-a sfătuit să-i dau făină de orez cu lapte praf şi ceai de mentă. Cu toate acestea, nu îi trece.

Copilaşul de patru luni cu diaree probabil uşoară (pentru că dacă era ceva mai serios, medicul l-ar fi trimis la spital, cel puţin la analize de scaun) ar beneficia din plin de laptele matern supt la cerere. Dacă nu mai este alăptat, din motive temeinice, e folositor o formulă de lapte fără lactoză, preparat exact aşa cum scrie pe cutie şi oferit la cererea celui mic. Dacă refuză laptele acesta, sau - mai important - sânul, cred că e nevoie de o nouă consultare medicală. Rezultate foarte bune mai dă şi un tratament cu probiotice şi un derivat de drojdie de bere care normalizează flora intestinală şi îl ajută să se vindece. Medicul copilului vă va spune exact cum se numesc aceste produse şi cum să i le administraţi.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii