Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop origami la Carturesti

ro

09 Sep, 2010 15:09 2874 Marime text
workshop_origami.jpg

Numele "origami" provine din cuvintele japoneze "ori" - a împături şi"kami" - hârtie. După cum sugereaza şi numele, origami este arta anticăa împăturirii hârtiei, scopul fiind acela de a crea figuri prin plieri geometrice, fără a lipi sau tăia hârtia.

Ţara de provenienţă pare a fi China, ajungând în Japonia în secolul al VI-lea, unde cunoaşte adevărata maturitate. Samuraii obişnuiau să îşischimbe daruri, împodobite cu "noshi", un simbol al norocului făcut dinfâşii împăturite de hârtie. În timpul nunţilor Shinto, erau folosiţi fluturi din hârtie, care reprezentau mirii.

Deşi iniţial avea o mare importanţă latura spirituală a acestei arte,astăzi s-a uitat acest aspect devenind în primul rând un hobby, o modalitate de a te relaxa, de a crea un obiect decorativ, de a ieşi din banalitate şi a te exprima prin intermediul hârtiei. Puţina lume ştie căaceastă artă este folosită chiar şi în ştiinţă, NASA folosind teoriile origami pentru design-ul sateliţilor.

Potenţialul origami este imens, doar răbdarea este limita.

Joi, 16 septembrie, începând cu ora 18:30, vă invităm să păşiţi împreuna cu noi, în aburii ceaiului parfumat, în lumea fascinantă ORIGAMI.

Mai multe pe www.constantablog.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii