Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bela „Probabil PSD doreste sa-si asume electoratul si ideile PRM"

ro

09 Dec, 2008 13:11 1438 Marime text

După decizia pe care PSD a luat-o în cursul zilei de ieri, referitoare la cerinţa obligatorie în favoarea unei guvernări PSD+PD-L dar fără UDMR, liderul formaţiunii, Marko Bela a ieşit în public manifestându-şi surprinderea în legătură cu acest aspect.

„Am aflat cu stupefacţie decizia pe care PSD-ul a luat-o, mai ales că în urmă cu câteva zile preşedintele PSD, Mircea Geoană ne-a solicitat sprijinul pentru un parteneriat", a evidenţiat liderul maghiarilor. În opinia sa, foarte mulţi din politica românească concep o participare într-o coaliţie guvernamentală drept o favoare. „Pentru noi participarea la guvernare înseamnă asumarea răspunderii pentru o serie de măsuri pe care trebuie să le luăm, pentru continuarea reformei într-o serie de domenii. Însă pentru UDMR prezenţa vizează asumarea răspunderii pentru continuarea rezolvării problemelor legate de problemele interetnice". De asemenea a fost evidenţiată şi apreciată abordarea pe care au avut-o PD-L-ul în cadrul discuţiilor pe care această formaţiune le-a avut. „Probabil prin această decizie PSD-ul doreşte să-şi asume electoratul şi ideile PRM. Nu cred că cineva¸ acum, în Parlamentul ţării trebuie să-şi asume  retorica PRM-ului" .

În privinţa unei coaliţii pe care UDMR o favorizează, liderul formaţiunii a evidenţiat că preferă varianta PD-L - PNL - UDMR însă nu exclude şi alte formule.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii