Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc "Exista premisele realizarii unui compromis rational cu PSD"

ro

10 Dec, 2008 01:48 737 Marime text
"Avem obligaţia să realizăm un compromis naţional pentru a da României o guvernare majoritară", a evidenţiat Emil Boc la finalul întâlnirii cu social-democraţii din această seară.

Întrevederea celor două formaţiuni a avut loc după ce, la începutul acestei săptămâni, preşedintele social democraţilor Mircea Geoană a declarat că PSD a decis demararea negocierilor cu PD-L pentru formarea noului Guvern.
Liderul PD-L a evidenţiat faptul că există puncte de vedere aproapiate între cele două partide: "Aş spune că există puncte de vedere relativ comune în ceea ce priveşte câteva obiective: menţinerea şi crearea locurilor de muncă, menţinerea cotei unice, cu protejarea persoanelor cu venituri mici, aici poate fi şi cheia unui compromis raţional când două partide venind din direcţii diferite pot găsi puncte comune. Dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea autostrăzilor, a drumurilor judeţene, îmbunătăţirea mecanismelor de absorbţie a fondurilor europene, descentralizarea reală a birocraţiei din România, de a înceta politica prin care dăm administraţiilor locale sarcini fără a le da resursele aferente, dezvoltarea agriculturii".
După această întâlnire urmează o alta, mâine, în jurul prânzului, când, dacă se vor depăşi toate obstacolele evidenţiate de Emil Boc, inerente unei asemenea discuţii, "există posibilitatea unui compromis raţional".
În ceea ce priveşte chestiunea referitoare la UDMR, Boc a fost mult mai puţin hotărât în privinţa păstrării ideii de participare a formaţiunii la guvernare, apreciind că "UDMR nu reprezintă un impediment major în guvernarea ţării": "Trebuie să continuăm discuţiile cu UDMR", a întărit liderul PD-L.
Cât despre chestiunea premierului, s-a evidenţiat că democrat-liberalii îşi păstrează candidatul pe care l-au anunţat iniţial. "Cheia referitoare la premier nu se află la mine. Decizia aparţine preşedintelui".
În opinia preşedintelui PD-L, în cadrul acestei întrevederi nu s-a discutat chestiunea referitoare la împărţirea ministerelor „Nu am discutat niciun fel departajarea funcţiilor guvernamentale, vom discuta după desemnarea premierului. În România este nevoie ca clasa politică să dea semnalul unei maturităţi", a conchis Boc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii