Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boc „Nicio variantă de guvernare nu este exclusă"

ro

08 Dec, 2008 11:19 669 Marime text

În urma discuţiilor între reprezentanţii UDMR şi PD-L, liderul PD-L, Emil Boc a evidenţiat că în cursul zilei de astăzi se va decide varianta de coaliţie aleasă de democrat-liberali.

„Nu există nicio diferenţă între concepţiile UDMR şi PD-L privind programul de guvernare". Astfel şi-a început discursul liderul democrat-liberalilor Emil Boc la finalul discuţiilor cu UDMR evidenţiind faptul că între cele două partide există puncte comune care fac referire la cota unică de impozitare, la neinvestirea impozitului obţinut, precum şi la necesitatea reformei în administraţia publică locală.

În şedinţa Biroului Permanent Naţional care a început la ora 11, democrat liberalii vor decide pe cine vor la guvernare, însă, după cum a declarat Boc, „trebuie să existe UDMR în orice formulă de guvernare". „UDMR-ul a fost prima formaţiune politică care a venit cu propunerea unei colaborări cu PD-L", a completat preşedintele PD-L.

Marko Bella a scos în evidenţă, de asemenea, compatibilitatea între cele două programe de guvernare specificând că, în cadrul Consiliului Permanent al UDMR, va cere să se continue discuţiile cu PD-L-ul în scopul formării unei coaliţii guvernamentale.

„Acum este timpul deciziei. Nu este exclusă nicio variantă de guvernare", a opinat Boc.

Cât despre pretenţia PD-L-ului de a da funcţia de premier,  Emil Boc a mai adăugat că din moment ce UDMR-ul şi-a anunţat încă de la prima întâlnire de la Cotroceni sprijinul pentru o colaborare cu PD-L, „evident că pornim de la premiza că guvernarea este în jurul unui premier democrat-liberal".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii