Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fara Mazare la prima runda de negocieri cu PD-L

ro

10 Dec, 2008 10:25 939 Marime text

Dacă până acum, primarul tomitan Radu Mazăre nu a lipsit la nicio discuţie de la startul negocierilor în vederea formării unei alianţe de guvernare cu celelalte partide, aseară, la negocierile cu PD-L, nu s-a văzut picior de Mazăre.

Preţ de două ore, negocierile de aseară dintre PSD şi PD-L au mers ca unse, cel puţin la nivel de „principii". Cele două partide au anunţat că merg împreună la guvernare nu pentru că îşi doresc puterea, ci pentru că îşi doresc să scoată ţara din criză.

Conducerea centrală i-a chemat, la începutul week-endului trecut, pe cei mai importanţi lideri de organizaţii, aşa-zişii baroni locali, să se pună de acord într-o decizie importantă pentru viitorul ţării.

Şi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au participat la aceste discuţii, fiecare dintre ei dându-şi cu părerea despre necesitatea unei guvernări stabile, ambii votând la momentul în care s-a supus la vot alianţa cu PD-L, împotrivă. Până şi fostul candidat la Senat în colegiul 1, Liviu Brăiloiu, despre care se vehiculează că ar viza ba un post în fruntea unui minister, ba postul de prefect, a fost văzut în planul secund al imaginilor.

Numai că aseară, la prima rundă de negocieri propriu-zise dintre cele două partide, nimeni nu l-a mai văzut nici pe Mazăre, nici pe Constantinescu, cu atât mai puţin pe Brăiloiu. Semn că la acest nivel de discuţii, poziţia liderilor din teritoriu nu mai influenţează cu nimic nicio decizie luată de cei sus puşi. Este la fel de posibil ca votul dat împotriva formării unei alinaţe cu PD-L a echipei PSD de la malul mării să nu fi fost pe placul mai marilor din PSD care să nu mai fi considerat prezenţa celor doi la acest nivel de discuţii.

Şi aşa cum au venit la Cotroceni cei doi, Mazăre şi Constantinescu aşa au şi plecat. Fără prea mare tam-tam şi fără a da de ştire vizavi cu privire la deranjul sau favoarea pe care au făcut-o celor de la centru prin prezenţa şi deciziile lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii