Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felix l-a invins pe Mitrea

ro

20 Dec, 2008 17:02 1461 Marime text
tb_240_339700_0806_miron_mitrea.jpgPreşedintele-fondator al Partidului Conservator şi-a adjudecat funcţia de vicepereşedinte al Senatului. 

Dan Voiculescu a creat şi primul moment de criză în alianţa PSD-PD-L. democrat-liberalii nu au fost de acord cu numirea patronului grupului Intact ca vicepreşedinte al Senatului. Pe de altă parte, social-democraţii au discutat, potrivt Realitatea TV, posibilitatea de a nu o vota pe Roberta Anastase la şefia Camerei Deputaţilor.  Alături de conservator au mai fost numiţi ca vicepreşedinţi Alexandru Pereş (PD-L), Crin Antonescu (PNL) şi Anca Boagiu (PD-L). Postul de televiziune relatează că surse parlamentare au precizat că democrat-liberalii au contestat numirea liderului PC Dan Voiculescu drept candidat pentru postul de vicepreşedinte al Senatului. „Am înţeles că l-au pus pe Năstase la Cameră. Dacă Monica Macovei este indezirabilă, deşi este femeia anului în Europa, de ce Voiculescu ar fi dezirabil?!", s-au revoltat liderii democrat-liberalii. Senatorii partidului condus de Emil Boc au cerut pauză de consultări în interiorul grupului, pentru zece minute, aceasta imediat după ce a fost ales Mircea Geoană drept preşedinte al Senatului. Plenul ar fi trebuit să continue cu votarea echipei de conducere a Senatului - patru vicepreşedinţi, patru chestori şi patru secretari, distribuiţi partidelor conform negocierilor politice şi al algoritmului. În jurul orei 19.15, membrii grupului PD-L din Senat s-au întors la lucrări.
Conservatorul Voiculescu a adus zâzania între PSD şi PD-L odată cu desemnarea sa drept vicepreşedinte al Senatului. Potrivit înţelegerii dintre PSD+PC şi PD-L, social-democraţii preiau şefia Senatului şi democrat-liberalii pe cea a Camerei Deputaţilor. Drept urmare, la Senat preşedinte este Mircea Geoană, astfel că Alianţa PSD+PC mai are dreptul doar la un vicepreşedinte, din cei patru câţi există în conducere. În şedinţa de grup de vineri dimineaţă, senatorii PSD+PC l-au nominalizat pe Dan Voiculescu pentru această funcţie.

Postul de televiziune mai spune că decizia a stârnit nemulţumiri inclusiv în rândul social-democraţilor, deoarece Miron Mitrea şi-ar fi dorit pentru el poziţia de vicepreşedinte al Senatului. S-a explicat însă că protocolul PSD-PC prevede împărţirea funcţiilor, inclusiv la conducerea Senatului. O situaţie similară a avut loc şi la Camera Deputaţilor, unde PD-L, deţinând preşedinţia, a lăsat PSD+PC  dreptul de a avea doi vicepreşedinţi. Deşi poziţia ar fi fost dorită de doi social-democraţi, Adrian Năstase şi Eugen Nicolicea, doar unul a obţinut-o, anume Năstase, cel de-al doilea loc fiind acordat, conform protocolului, preşedintelui PC Daniela Popa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii