Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geoana "Am avansat pe numeroase capitole"

ro

10 Dec, 2008 02:00 803 Marime text

Potrivit declaraţiilor liderului PSD, Mircea Geoană, discuţiile purtate cu PD-L au fost "încurajatoare".

"Din punct de vedere al mandatului popular pe care PSD-ul l-a avut la aceste alegeri, dorim, şi am avut deschidere din partea PD-L, ca componenta socială din programul nostru de guvernare să se găsească într-un pogram de guvernare a celor două formaţiuni. Suntem mulţumiţi că soluţiile pe care le-am avansat pe numeroase capitole, referitoare la creşterea salariilor, a pensiilor mici, susţinerea IMM-urilor şi-au găsit rezolvări rezonabile. Sunt chestiuni care însă necesită o discuţie mai aprofundată", a evidenţiat Geoană la începutul declaraţiei sale după finalizarea tratativelor cu PD-L.
Retoric, liderul PSD, a declarat că nimeni nu şi-ar fi închipuit, în urmă cu câteva luni că va exista o conversaţie de acest gen între cele două formaţiuni dar "la situaţii excepţionale, soluţii excepţionale". În acord cu liderul PD-L, Geoană a evidenţiat că nu au fost avansate discuţii referitoare la desemnarea de portofolii şi persoane, "înaintea consfinţirii unui parteneriat pentru România".
În privinţa poziţiei PSD-ului vizavi de UDMR, Geoană a ţinut să preciezeze că poziţia lor nu are nicio legătură cu dimensiunea etnică: "Este preferinţa noastră să ajungem la un acord de guvernare cu PD-L".
De asemenea, s-a evidenţiat chestiunea conform căreia, dacă într-un final se va ajunge la un numitor comun în ceea ce priveşte guvernarea, fiecare dintre cele două partide, va propune propriul candidat la prezidenţiale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii