Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În PSD există o dublă măsură

ro

05 Dec, 2008 14:20 875 Marime text

În interiorul PSD există două opinii diametral opuse - guvernare sau opoziţie - şi asta în condiţiile în care, pentru social-democraţi, ar fi dificil să stea alţi patru ani departe de masa puterii.

Potrivit bursei zvonurilor, delegaţia Alianţei PSD +PC, condusă de preşedintele PSD Mircea Geoană şi în care a fost inclus şi liderul organizaţiei judeţene de la malul mării - Radu Mazăre, ar fi venit la Cotroceni cu mandat pentru implicarea în viitoarea guvernare. Situaţia se complică având în vedere declaraţiile făcute de reprezentanţii celorlalte minorităţi şi a UDMR, care au dat de înţeles că preferă un  Guvern alcătuit din PNL-PD-L şi UDMR.

Discuţiile dintre delagaţia PSD+PC şi preşedintele României au demarat la ora 13.15, şeful statului punctând direcţiile pe care se va axa dialogul. În principal, Traian Băsescu a dorit să cunoască opţiunea social-democraţilor asupra viitoarei formule de guvernare. De asemenea, el a fost interesat şi să afle punctul de vedere al Alianţei PSD+PC legat de: buget, programul de austeritate - cu reducerea cheltuielilor administraţiilor de stat, reforma în educaţie, absorbirea fondurilor, desentralizare şi, nu în ultimul rând, opinia  despre ultimul raport al UE pe justiţie în care s-a subliniat că Parlamentul ar împiedica derularea actului de justiţie.

Încă de la încept, Mircea Geoană a subliniat că delegaţia PSD+PC a fost mandatată să dea dovadă de responsabilitate şi să asigure echilibrul economic şi protecţia socială în viitoarea guvernare.

Mizând pe mandatul popular primit Alianţa PSD+PC vrea să dea premierul şi să aibă o reprezentare corespunzătoare în viitorul Guvern, ceea ce demonstrează existenţa dublei măsuri în PSD. Geoană a subliniat că, în eventualitatea unui Executiv cu PSD şi PC, social-democraţii nu vor avea „minisştri corigenţi la votul electoral". Social democraţii vor să introducă un cod de conduită al viitorilor miniştri care să permită retragerea şi înlocuirea imediată a celor ce păşesc greşit. Situaţia Alianţei PSD+PC rămâne neclară având în vedere şi declaraţia finală a liderului PSD, Mircea Geoană: „Opoziţia robustă este o opţiune pentru că nu suntm ahtiaţi să intrăm la guvernare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii