Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor vrea monopol la Turism sau la Mediu

ro

03 Dec, 2008 10:28 1388 Marime text

Doi dintre baronii de judeţ, Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan, au fost prezenţi ieri la discuţiile de la sediul central al PSD pentru a cere conducerii posturi ministe­riabile în viitorul Guvern.

Cei doi baroni, alături de Miron Mitrea i-au mai transmis liderului PSD, Mircea Geoană că nu sunt interesaţi de ambiţia sa de a ajunge premier ci de guvernarea PSD. Mai mult, grupul preşedinţilor de Consilii Judeţene a încercat să preia în forţă controlul asupra negocierilor de guvernare, făcând presiuni pentru alianţă cu PD-L, după ce Geoană a lăsat să se înţeleagă că ar fi dispus să colaboreze cu democrat-liberalii. Acesta a şi adus în discuţie necesitatea „formării unei majorităţi solide, a unei mari coaliţii, care să dea repede un guvern stabil". „Trebuie să intrăm la guvernare. Nu stăm în opoziţie şi negociem orice", au decis ieri liderii PSD reuniţi la sediul central din Kiseleff pentru a alege strategia cea mai potrivită pentru viitorul partidului.

Uninominal nu-i convine

Chiar dacă au votat la unison Legea 35/2008, PD-L şi PSD şi-au dat seama cât de prost este să adopţi acte normative după ureche şi vor alt mod de distribuire a voturilor. Modul în care au fost distribuite mandatele de parlamentar, a trezit nemulţumirea lide­rilor PSD şi PD-L, care s-au simţit nedreptăţiţi de modul în care se convertesc votu­rile în fotolii de parlamentar.

Cei trei lideri PSD n-au vrut să lipsească de la discuţii mai ales că pretenţiile lor nu sunt nicidecum mărunte. Aceştia cer conducerii, posturi ministe­riabile în viitorul Guvern. Nimic mai mult. Nicuşor Constan­tinescu vizează conducerea Mediului sau a Turismului, iar Oprisan vrea să aibă un om de-al său la Transporturi. Cea mai interesantă propunere a venit din partea pesediştilor bucureşteni, care vor să îl propună pe senatorul Cătălin Voicu pentru şefia Ministerului de Interne.

Liderul judeţean de la malul mării a criticat loteria unino­minalului, care i-a lăsat candidaţii care au obţinut peste 40% din voturi în afara Parlamentului. Nicuşor Constan­tinescu i-a acuzat ieri pe cei din conducere că s-au lăsat fraieriţi de liberali şi au acceptat această procedură dezavantajoasă. „Este o lege proastă. Rămân oamenii cu voturi pe afară", se lamenta pesedistul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii