Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L Constanţa îşi va atinge obiectivul

ro

01 Dec, 2008 00:41 835 Marime text
Sediul organizaţiei judeţene PD-L Constanţa este un adevărat furnicar. Lideri democrat-liberali, candidaţi la mandatele de parlamentari aşteaptă datele de la reprezentanţii PD-L din birourile secţiilor de votare. 

Organizare ca la carte în PD-L. Grupaţi pe colegii, democrat-liberalii centralizează informaţiile din secţiile de votare arondate după care datele sunt cumulate pentru a vedea, în final, care va fi scorul obţinut de PD-L Constanţa la aceste alegeri parlamentare. Printe simplii membri  mobilizaţi să primească informaţiile, într-o agitaţie continuă, candidaţii PD-L la mandatele de parlamentari aşteptă nerăbdători verdictul. Printre aceştia i-am văzut pe: Daniel Florea, aspirant la mandatul de senator din colegiul 3, Paloma Petrescu , candidat pentru Camera Deputaţilor în colegiul 8, Magda Stavrositu (colegiul 10 pentru Camera Deputaţilor), Zanfir Iorguş (colegiul 5 Camera Deputaţilor), Adrian Sponte (colegiul 3 Camera Deputaţilor), Mircea Iustian (colegiul 9 Camera Deputaţilor), Gigi Chiru (colegiul 6 Camera Deputaţilor). Totul este atent supravegheat de preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias şi el candidat la mandatul de senator din Colegiul nr. 4.

Încrezător în atingerea ţintei

După primele semnale primite din teritoriu, liderul PD-L Constanţa a dat dovadă de optimism. Datele erau încurajatoare în condiţiile în care, trebuie recunoscut faptul că organizaţia a pornit în competiţia electorală cu un mare handicap...ca imagine şi chiar ca atmosferă internă. Rezultatul exit-poll-ului l-a determinat pe Banias să declare răspicat: ,,PSD are doar 35 de procente, n-are de ce să fie atât de vehement. Nu poate guverna fără o majoritate în Parlament. Cea mai firească alianţa la guvernare şi o majoritate parlamentară o poate obţine PNL cu PD-L. Se poate spune că dreapta a câştigat aceste alegeri parlamentare, nicidecum stânga'.

La nivelul judeţului Constanţa sunt discrepanţe ceea ce face dificil avansarea unui pronostic. Dar, Mircea Banis a apreciat că, în municipiul Constanţa handicapul existent după alegerile locale a fost redus substanţial, ceea ce e un semn bun. Per ansamblu, PSD-ul rămâne cu un avans dar, rezultatul final va arăta realitatea.

Chiar şi aşa, la nivelul circumscripţiei electorale nr. 14 Constanţa, preşedintele PD-L Mircea Banias este convins că obiectivul va fi atins.,,N-am nicio îndoială că vom obţine trei deputaţi şi un senator", a declarat liderul democrat-liberalilor de la malul mării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii