Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD a decis merge cu PD-L

ro

08 Dec, 2008 17:11 777 Marime text

În urma discuţiilor din cadrul Comitetul Executiv Naţional al PSD, social-democraţii au votat cu 40 de voturi pentru şi 17 împotrivă în favoarea negocierii cu PD-L, însă cu o condiţie clară: fără UDMR.

După mai bine de cinci ore de tratative şi discuţii, Mircea Geoană a declarat că social democraţii sunt în favoarea variantei de guvernare cu PD-L: „S-a votat deschis, după o discuţie extrem de serioasă. Este o decizie complicată pentru noi, dar am preferat ca într-un moment greu pentru ţară, atunci când lumea ne va judeca pe noi politicienii cât de repede putem aduce stabilitatea, guvernare profesionistă, într-un moment de criză, noi trebuie să asigurăm stabilitate, un guvern competent şi un răspuns la problemele crizei economice". De asemenea, liderul PSD a mai adăugat că participarea PSD-ului la guvernare este o garanţie că această criză nu va face victime: „Au existat şi voturi pentru a merge în opoziţie  însă asta ar fi însemnat abdicarea de la mandatul nostru social".

Geoană a fost mandatat să negocieze cu democrat-liberalii iar ulterior se va decide semnarea unui eventual protocol. „Nu funcţiile sunt neapărat cele mai importante pentru noi ci respectarea programului social în viitorul program de guvernare. Avem un mandat de a ne reprezenta pe subiectul şefiei Guvernului în interiorul mandatului de patru ani". Condiţia pe care social-democraţii au hotărât să o respecte în eventualitatea încheierii unui protocol este o guvernare fără UDMR. Motivul pe acre l-a adus în prim plan social-democraţii a fost acela că există voturi suficiente astfel încât doar cele două formaţiuni să formeze o guvernare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii