Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD se gandeste deja la ruperea coalitiei cu PD-L

ro

15 Dec, 2008 21:12 975 Marime text

La doar o zi de la semnarea „Parteneriatului pentru România", răsturnarea de situaţie cauzată de renunţarea la funcţia de premier a lui Theodor Stolojan şi venirea lui Emil Boc în locul său, i-a pus pe gânduri pe social-democraţi.

Potrivit unor surse din PSD, prin retragerea premierului desemnat şi mai ales, prin stabilirea lui Boc ca viitor premier, PSD-iştii se consideră „păcăliţi" de PD-L şi iau în calcul ruperea protocolului şi a regulamentului convenite cu democrat-liberalii, susţin surse din PSD. După cum apreciază o parte a membrilor din conducerea PSD, a merge înainte alături de democrat-liberali reprezintă un joc periculos.

Social-democraţii le reproşează partenerilor de coaliţie că înţelegerea iniţială pornea de la ideea că un prim-vicepreşedinte PD-L, nu preşedintele, urma să deţină postul de prim-ministru. Prin retragerea lui Stolojan şi desemnarea lui Boc, PSD se consideră în inferioritate. Astfel, după cum declară aceleaşi surse din interiorul partidului, în condiţiile în care Boc este preşedinte al PD-L şi premier desemnat, pentru liderul PSD Mircea Geoană nu mai există un post similar ca importanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii