Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu „Există posibilitatea unei compatibilizări a programelor"

ro

07 Dec, 2008 13:05 736 Marime text
Prima rundă de negocieri dintre PSD şi PNL s-a sfârşit. PSD-iştii insistă pe obţinerea postului de prim ministru în eventualitatea unei guvernări PSD-PNL în vreme ce PNL evidenţiază doar că există posibilitatea unei compatibilizări a progremelor de guvernare. 

Discuţiile dintre liberali şi social-democraţi s-au finalizat fără vreun răspuns clar în privinţa viitoarei alianţe care va guverna ţara. Chiar dacă atmosfera prezentată cu ajutorul imaginilor Realitatea TV, părea una degajată, PNL-iştii adoptând o poziţie lejeră, PSD-ştii erau vizibil stingheri, mult mai rigizi. Dintre toţi liderii PSD din teritoriu, Radu Mazăre părea că nu are nicio legătură cu discuţiile intense în legătură cu viitorul ţării.

Liderul PNL¸ Călin Popescu Tăriceanu a declarat în finalul întrevederii că s-a insistat pe elementele definitorii ale programului PNL şi pe cele pe care le-au prezentat în faţa alegătorilor, refritoare la creşterea economică. „Am discutat şi pe baza programelor de guvernare şi există posibilitatea unei compatibilizări a programelor", a evidenţiat Tăriceanu.

Mai mult Tăriceanu a evidenţiat neajunsurile pe care legea electorală a demonstrat că le are: „Suntem de acord să rectificăm erorile legii". 

Mircea Geoană în schimb, cu acelaşi discurs riguros, a declarat că poziţia exprimată de PSD a vizat găsirea ueni baze programatice care să facă posibilă o eventuală  majoritate de guvernare. „Liberalii au  prezentat elementele definitorii în viziunea lor pentru guvernarea României, noi am vorbit despre creşterea pensiilor, a salariilor", a opinat Geoană.

Referitor la punctul culminant al discuţiei, principalul motiv care a stat la baza întrevederii¸ PSD-iştii insistă pe obţinerea postului de prim ministru în eventualitatea unei guvernări PSD-PNL. „Postul de prim ministru trebuie să revină obligatoriu celor care au obţinut cele mai multe voturi. Mâine în şedinţa Comitetului Executiv Naţional se va lua o decizie în legătură cu poziţia pe care o vom avea în formarea unei majorităţi de guvernare", a adăugat Geoană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii