Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:01 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii şi-au lansat candidaţii la parlamentare în cadrul mitingului de susţinere a lui Dacian Cioloş ca premier după alegeri (galerie foto)

ro

07 Nov, 2016 00:00 3465 Marime text
Partidul Naţional Liberal a organizat ieri după-amiază, în Piaţa Revoluţiei din capitală, un miting pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare, dar şi de susţinere a propunerii lui Dacian Cioloş ca premier după alegeri. „Aproximativ 1.000 de membri şi simpatizanţi ai PNL Constanţa au luat parte la mitingul electoral de la Bucureşti”, ne-a precizat preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir.
 
La mitingul de susţinere a lui Dacian Cioloş au participat primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali.
 
„PNL Constanţa a fost printre primele filiale din ţară care au susţinut că Dacian Cioloş este cea mai bună variantă de premier după alegerile din 11 decembrie. Acum, totul se aliniază şi vom începe această campanie electorală cu încrederea că vom oferi constănţenilor o echipă de oameni noi care au excelat în activitatea lor profesională, care pot reprezenta judeţul Constanţa cu cinste şi onoare în Parlamentul României”, a mai afirmat Gheorghe Dragomir.
 
Premergător evenimentului, preşedintele PNL Constanţa a declarat că acţiunea va prilejui şi lansarea candidaţilor PNL şi a programului de guvernare: „Candidaţii PNL respectă cu stricteţe criteriile de integritate, iar 60% dintre ei sunt oameni noi. Astfel, răspundem solicitării românilor de a reforma clasa politică. În acelaşi timp, programul nostru de guvernare se îmbină perfect cu principiile lansate de Dacian Cioloş în Platforma «România 100». Cu siguranţă cetăţenii vor observa că echipa noastră este una serioasă şi competentă şi vor ieşi masiv la vot pe 11 decembrie”.

Lansarea candidaţilor PNL la alegerile parlamentare

Mitingul din Piaţa Revoluţiei s-a dorit să fie un eveniment inedit, cu prezentator şi discursuri ale unor personalităţi din afara politicii, susţinători ai acestui partid, precum Tudor Giurgiu.

PNL a anunţat încă de sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, evenimentul ce reprezintă deopotrivă lansarea candidaţilor la parlamentare şi a sloganului partidului la aceste alegeri.
 
„Dacă îl susţii pe Dacian Cioloş să conducă Guvernul şi după alegerile din 11 decembrie, vino alături de noi la mitingul de susţinere a lui Dacian Cioloş şi de lansare a candidaţilor PNL şi a programului de guvernare! Partidul Naţional Liberal a fost şi rămâne fidel principiilor care stau la baza Platformei «România 100» şi are pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului rezultat după alegeri o opţiune fermă: Dacian Cioloş. Dacă eşti printre cei care nu doresc sub nicio formă un condamnat penal în fruntea Guvernului, dacă nu vrei ca gaşca infractorilor PSD să pună din nou mâna pe putere, vino alături de noi duminică, 6 noiembrie, în Piaţa Revoluţiei, să spunem împreună #goCiolos #goPNL”, se arată în mesajul de pe Facebook al PNL.
 
Şi premierul Dacian Cioloş a fost invitat să participe la mitingul liberalilor, după ce miercuri a fost la Consiliul Naţional al PNL, care a votat în unanimitate susţinerea sa ca premier şi după alegerile din 11 decembrie. Potrivit liberalilor, la miting urmau să participe în jur de 35.000 de susţinători, aceasta fiind capacitatea maximă pentru Piaţa Revoluţiei.
 
Vă reamintim că, iniţial, mitingul PNL trebuia să aibă loc în luna octombrie, atunci liberalii anunţând că vor aduce la Bucureşti 50.000 de persoane, în Piaţa Constituţiei. Pentru că Primăria Generală a întârziat acordarea avizelor pentru desfăşurarea mitingului, liberalii au anulat acţiunea preelectorală şi au decis să facă un miting mai restrâns, în Piaţa Revoluţiei.

 
Cine sunt liberalii constănţeni care vor să ajungă deputaţi şi senatori 
 
Candidaţii PNL Constanţa pentru alegerile parlamentare sunt: la Camera Deputaţilor - Bogdan Huţucă, Robert Boroianu, Ana Marcu, George Niculescu, Oana Maria Florea, Ioan Tiberiu Tofolean, Cătălin Anghel, Felicia Ovanesian, Marian Cruşoveanu, Stere Hira, Ioan Solomon, Cristian Zahariuc, Nicolae Dudu, George Muhscină. 
 
La Senat, pe prima poziţie se află Vergil Chiţac, urmat de Lucia Varga, Sorina Tuşa, Costel Stanca, Mihnea Claudiu Drumea, George Măndilă, Nicolae Ciucă şi Cristy Remus Băisan. 
 
Bogdan Huţucă a fost seful Administraţiei Regionale pentru Contribuabilii Mijlocii, structură care funcţionează din 1 februarie 2016 în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi. Huţucă a mai fost subsecretar de stat - vicepreşedinte al ANAF, în perioada 2005 - 2007, director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, în intervalul 2011 - 2013, prefect interimar al judeţului Constanţa timp de două luni, în 2012. Din 2013, când a început reorganizarea ANAF, a fost director în cadrul departamentului legislativ al Ministerului Finanţelor Publice.


Robert Boroianu este prim-vicepreşedinte PNL şi consilier judeţean. Antreprenor cu vastă experienţă în managementul companiilor, acesta a ocupat în perioada 2001-2012 funcţia de CEO în cadrul SC Gepeto Impex SA. Din data de 1.06.2013, a desfăşurat diverse activităţi de răspundere şi coordonare în cadrul CNTEE Transelectrica SA, unde a deţinut numeroase funcţii de conducere.
 
Ana Marcu este economist cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul bancar, ocupând din 2006 posturi de conducere în diverse bănci. A fost consilier local municipal în mandatul 2008 -2012. În plan politic, a deţinut preşedinţia organizaţiei municipale de femei a PNL. În ceea ce priveşte cariera politică, aceasta s-a făcut remarcată, în perioada în care ocupa funcţia de consilier local, prin opoziţia dură la adresa administraţiei PSD.

George Niculescu - director al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România „PATRES“, membru în Consiliul Director al Asociaţiei de Promovare „Sudul Litoralului“, membru în Consiliul Director al Cluster „INOMAR“ şi membru în Consiliul Director al Federaţiei Patronale „Surse Noi şi Regenerabile de Energie“. În plan politic, Niculescu este vicepreşedinte în BPJ al PNL Constanţa şi vicepreşedinte în BPL municipal al PNL Constanţa. Este director al SC OMB Group Invest SA. De profesie jurist, acesta şi-a început activitatea politică în anul 2004 şi a ocupat diverse funcţii la nivel local, cea mai importantă fiind cea de consilier judeţean.

Oana Maria Florea este avocat în Baroul Constanţa din 2005. La nivel politic, este membru în Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa, membru în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Constanţa şi membru în Biroul Politic Local al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa.
 
Prof. dr. Ioan Tiberiu Tofolean a fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa şi a contribuit decisiv la înfiinţarea secţiei de gastroenterologie din spital.
 
Cătălin Anghel, cunoscut om de afaceri şi activist civic din Constanţa, se află pe locul 7 şi a reuşit să-şi facă deja un nume în Constanţa. Acesta şi-a clădit o afacere de succes în IT şi Business Intelligence.
 
Vergil Chiţac este preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, fost candidat la Primăria municipiului Constanţa. Chiţac a rămas profesor asociat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi este contraamiral în rezervă.

Sorina Tuşa, de profesie avocat, provine din rândurile fostului PDL, unde a fost vicepreşedinte, apoi, din 2015, a fost, pentru o scurtă perioadă, copreşedinte PNL, după suspendarea din funcţie a fostului democrat-liberal Christian Gigi Chiru. Tuşa a fost consilier local municipal în mandatul 2012-2016. Sorina Tuşa este membru al Asociaţiei „Viitorul pentru toţi“, al Societăţii civile profesionale Tuşa & Dumitrescu, înregistrată la Baroul Constanţa la 1 mai 2014, şi asociat al SC EMS SRL.

Costel Stanca este conferenţiar universitar doctor la Universitatea Maritimă Constanţa, decan al Facultăţii de Navigaţie. Stanca este un membru relativ nou al Partidului Naţional Liberal.
 
Lista PNL la Senat este deschisă de amiralul Vergil Chiţac. Fost candidat la funcţia de primar al Constanţei, Chiţac şi-a început activitatea profesională în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, pe care a condus-o în calitate de rector în perioada 2010 - 2016. În plan politic, Chiţac este membru PNL Constanţa din 2016, preşedinte al Organizaţiei Municipale Constanţa a PNL, membru al Biroului Politic Judeţean şi membru al Comitetului Judeţean Executiv al PNL.
 
Locul doi pe lista de candidaţi este ocupat de fostul ministru al Pădurilor, Apelor şi Pisciculturii Lucia-Ana Varga, care beneficiază de o experienţă bogată în ceea ce priveşte problematica de mediu. Varga s-a remarcat prin poziţiile luate împotriva defrişărilor ilegale de pădure şi s-a luptat în Parlament pentru adoptarea unui nou cod silvic, de asemenea, s-a opus exploatării aurifere de la Roşia Montană.
 
Avocata Sorina Tuşa completează lista de candidaţi de pe locul 3. Născută în 1980, în Tulcea, căsătorită şi având doi copii, Sorina Tuşa a absolvit, în 2004, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, iar în 2005 a absolvit un master în Ştiinţe Penale în cadrul aceleiaşi universităţi. Activitatea politică şi-a început-o în 2006, iar între 2012 şi 2016 a fost consilier local, unde s-a remarcat printr-o opoziţie fermă faţă de administraţia PSD.
 
Inginer de navigaţie de profesie, profesorul Costel Stanca ocupă locul 4 pe lista pentru Senat. Şi-a început activitatea profesională în 1995, în cadrul Universităţii Maritime din Constanţa, iar din 2012 este decan al Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval. Pe parcursul carierei sale profesionale, Stanca a obţinut numeroase certificate în domeniul maritim şi în managementul turismului.
 
Mihnea-Claudiu Drumea, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Spiru Haret“, candidează tot pentru Senat. Drumea şi-a început activitatea profesională în 1995, în cadrul Universităţii „Spiru Haret“. În 2007, a devenit doctor în drept în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
 
„Credem că suntem singura organizaţie din ţară care are pe aceeaşi listă pentru Senat un rector şi doi decani de la trei instituţii de învăţământ diferite“, concluzionează liberalii.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii