Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:42 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turism infloritor la Beijing (galerie foto)

ro

23 Sep, 2009 03:23 1826 Marime text

dancer.jpgCuriozităţile şi frumuseţile Beijingului continuă să atragă tot mai mulţi turişti pe măsură ce vânzătorii dezvoltă noi campanii de publicitate.

Dorinţa turiştilor de a vizita locurile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Beijing nu a dispărut. Cu toate că cei 91.000 de vizitatori de la Olimpiadă nu mai pot umple Stadionul Naţional, cunoscut sub numele de „Cuibul de pasăre", arena de atletism a devenit acum un punct turistic major, atrăgând 20.000 - 30.000 de vizitatori pe zi, conform Administraţiei Turismului din Beijing (ATB).

În primele şase luni ale anului 2009, 85,4 milioane de turişti au vizitat Beijingul, cu o creştere de 20,8% faţă de 2008, generând un venit total din turism de aproximativ 127,1 miliarde de Yuani (18,7 miliarde de dolari), cu o creştere de 14,6%. Din octombrie 2008 până în mai 2009, numai „Cuibul de pasăre" a generat încasări de 260 de milioane de Yuani (38,2 milioane de dolari).

Ca răspuns la efectele negative ale crizei financiare şi ale epidemiei de gripă A/H1N1, corpul administrativ turistic din Beijing a dus la bun sfârşit diverse reclame îndrăzneţe pentru a impulsiona piaţa autohtonă, pentru a promova călătoriile şi oraşul pe pieţele internaţionale.

„ATB a implementat trei măsuri majore de stimulare a interesului pentru curiozităţile şi atracţiile capitalei chineze", a spus Zhang Huiguang, directorul administraţiei, la conferinţa de presă din 28 iulie.

turism3.jpgPentru a celebra Festivalul Primăverii sau Anul Nou chinezesc, care cade în ianuarie sau februarie, a fost promovat un pachet turistic special, cu tema „Beijing te invită de Anul Nou". În timpul Festivalului Primăverii din 2009, Beijing a avut 3,2 milioane de vizitatori, cu o creştere de 20% faţă de anul anterior, cu un venit anual din turism de 2,16 miliarde de Yuani (317,6 milioane de dolari), cu o creştere de 32,6% faţă de anul precedent.

Privind festivalurile ca oportunităţi de aur pentru a atrage turiştii, Beijing a lansat diverse ceremonii cu caracteristici distincte de „Ziua Luminii Pure" (Ziua Morţilor), „Ziua Muncii" şi la „Festivalului Bărcilor Dragon". „În timpul festivalurilor şi sărbătorilor din acest an, s-au atins recorduri atât din punct de vedere al numărului de turişti, cât şi al venitului anual din turism", a declarat Zhang la conferinţa de presă.

Pentru a promova turismul local, Beijing a făcut eforturi comune cu regiunile învecinate. Calea ferată Beijing - Tianjin Inter-City, care s-a deschis în octombrie 2008, a apropiat cele două oraşe, creând o forţă comună pentru dezvoltarea turismului lor. Pentru Festivalul Primăverii din 2009, administraţiile turismului din cele două oraşe au lansat programul „Călătorie Beijing şi Tianjin pe calea ferată Express", pentru a favoriza călătoriile între cele două oraşe.

Pentru a încuraja locuitorii să călătorească, Beijing a lansat un plan de acţiune pentru călătorii în timpul liber, incluzând o serie de proiecte turistice pe teme de ecologie, cultură, tehnologie, fitness etc.

Anul acesta, ATB a dat două milioane de bilete gratuite la diverse puncte turistice pentru a atrage turiştii din alte provincii să călătorească în capitală.

turism.jpgPromovarea internaţională

Pentru a ademeni turiştii, ATB a pornit o campanie publicitară de promovare a oraşului, în timpul principalelor competiţii sportive internaţionale, dar şi la Clubul de fotbal Barcelona, din Spania, la jocurile NBA din Statele Unite şi la Grand Prix-ul Chinez de Formula 1 din Shanghai.

Fiind gazda Jocurilor Olimpice de Vară anul trecut, Beijingul a câştigat reputaţie pe plan internaţional, o imagine de excelenţă pe care oraşul o foloseşte pentru a-şi promova turismul în Spania, Germania, Turcia, Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Conform statisticilor ATB, în mai, Beijing a avut 364.000 de turişti străini, cu o creştere de 5,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în iunie, 325.000 de turişti, cu o creştere de 8,8% faţă de anul anterior.

După ce a sporit promovarea turismului în Hong Kong, Macao şi Taiwan, Beijing s-a confruntat cu o creştere substanţială de vizitatori din cele trei regiuni.

Internet-ul a fost o importantă platformă pentru promovare. Cele 2 milioane de bilete gratuite au fost distribuite pe Internet. Un site interactiv - „Călătorie virtuală la Beijing în imagini, filme, scrieri şi picturi" - lansat de Primăria Beijing a fost accesat de peste 400 de milioane de ori.

turism1.jpgAtingerea scopului

La începutul anului, ATB şi-a propus să atragă 154 de milioane de turişti, urmând să acumuleze un venit anual de 236 miliarde de Yuani (34,7 miliarde de dolari).

„Pentru atingerea scopului, Beijing va trebui să intensifice investiţiile în proiectele turistice, dar şi să dezvolte noi resurse de turism", a spus Zhang.

În prezent, sunt în derulare peste 100 de proiecte de turism, cu termen de finalizare la sfârşitul anului. Noile atracţii vor include divertisment, locuri de petrecere a timpului liber, prezentări de modă, parcuri tematice, tururi la ţară etc.

Oraşul a utilizat programe stimulative pentru agenţiile de voiaj din Hong Kong, Macao şi Taiwan, răsplătindu-le cu 100.000 de Yuani (14.705,9 dolari) pe cele care au adus peste 5.000 de turişti la Beijing, şi cu 200.000 de Yuani pe cele care au adus 10.000 de turişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii