Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias "N-am nicio legatura cu Cristina Branzoi"

ro

05 Sep, 2008 00:00 687 Marime text

Mircea Banias, actualul sef al PD-L Constanta, afirma ca razvratitii din partid incearca sa il discrediteze

Vociferarile nemultumitilor din PD-L Constanta sunt departe de a se incheia. Un e-mail anonim care continea, chipurile, lista finala de candidati a PD-L Constanta a facut, ieri, inconjurul institutiilor media. Un anonim, care s-a semnat cu numele presedintelui demisionar al PD-L Constanta, Ion Popescu, a trimis o lista in care erau trecuti democrat-liberalii care, potrivit lui, ar urma sa participe la alegerile parlamentare. Mesajul electronic continea si un text in care se faceau o serie de aluzii la actuala conducere a organizatiei judetene PD-L Constanta. "Ce inseamna sa fii sef. Sa ai pixul. Poti sa-ti pui amanta pe o lista de candidati, poti sa-ti pui partenerii de afaceri pe aceeasi lista. Poti sa mai pui si niste prieteni apropiati. Ce daca altii au muncit, si meritau. Ce daca respectivii nu au nicio treaba cu politica si cu partidul. Esti sef, creier deloc, dar muschii... Muschii trebuie sa ti-i arati. Ia uitati aici lista", spune mesajul trimis online. Cele cateva randuri schitate de unul dintre ciudosii din PD-L care, se pare, se simt lasati la o parte fac referire in mod clar la Mircea Banias, presedintele PD-L Constanta. Cat despre amanta, ea nu poate fi decat Cristina Branzoi sau Camelia Plesca, avand in vedere ca sunt singurele femei de pe lista. Iata, in continuare, cum arata lista cu propunerile PD-L pentru Parlament, trimise de anonimul democrat-liberal. La Senat, candidatii trecuti pe lista sunt: Ion Toanchina - colegiul nr. 1, Romulus Florin Minca - 2, Ion Balan - 3 si Ion Popescu - 4. La Camera Deputatilor, propunerile sunt: Tudorel Calapod - colegiul nr. 1, Camelia Plesca - 2, Emilian Macarie - 3, Cristina Branzoi - 4, Dan Moldovan - 5, Fildis Resit - 6, Laurentiu Mironescu - 7, Marius Ciobanu - 8, Mircea Iustian - 9, Mircea Banias - 10.

Intrigi de casa

Contactat telefonic, presedintele filialei judetene PD-L Constanta, Mircea Banias, ne-a declarat ca lista cu pricina este o facatura, desi are stampila organizatiei si semnatura lui, si ca ar putea fi facuta de oricine, prin suprapunerea si xeroxarea unui document stampilat si semnat de el. "In ce priveste acuzatiile legate de Cristina Branzoi, intre mine si ea nu exista nicio legatura si nici nu stiu sa fie vreuna intre aceasta si unul dintre colegii mei. Referitor la partenerii de afaceri, intr-adevar, Balan si Macarie sunt asociatii mei intr-o societate comerciala, dar nici macar nu si-au exprimat intentia de a candida la Parlament, ci doar de a ma sustine pe mine, eventual. In plus, numarul de telefon de la care, chipurile, ar fi fost trimis documentul (n.r. foaia are un numar de fax) nici macar nu exista. Cred ca acuzatiile si lista au fost trimise de aia cu bannerul mititel si sunt menite sa ma discrediteze pe mine", a precizat Mircea Banias. El a facut trimitere la nemultumitii din PD-L, dintre care cea mai mare parte au fost exclusi, doi dintre tinerii sustinatori ai grupului exclusilor fiind vazuti, saptamana trecuta, la scoala de vara a PD-L, la Costinesti, in timp ce agitau un banner pe care scria: Studiu de caz - exclusii din PD-L Constanta. Nu intamplator, momentul s-a petrecut chiar cand Elena Udrea facea declaratii de presa.

Minca, Balan si Macarie nu vor fi pe lista

Mircea Banias a mai spus ca multe dintre candidaturile de pe lista sunt nereale. El a afirmat ca lista candidaturilor PD-L Constanta pentru Parlament nu a fost inca definitivata si ca o decizie in acest sens putea fi luata in cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean, programata ieri dupa-amiaza. Pana una-alta, potrivit presedintelui PD-L Constanta, Mircea Banias, lista arata in felul urmator: La Senat, pentru colegiul 1 a fost nominalizat Ion Toanchina, pentru colegiul 2 - Dorel Onaca, pentru 3 - Daniel Florea, iar la 4 va candida in locul lui Ion Popescu, care si-a retras candidatura, Mircea Banias. La Camera Deputatilor propunerile sunt: Tudorel Calapod - colegiul 1, Camelia Plesca sau Senol Zevri sau Mircea Talasman - colegiul 2, Ionel Manafu - 3, Gheorghita Corbu sau Mihai Petre - 4, Zanfir Iorgus sau Dan Moldovan - 5, Gigi Chiru - 6, Laurentiu Mironescu - 7, Dan Mocanescu sau Marius Ciobanu - 8, Mircea Iustian - 9, iar la colegiul 10, locul a fost lasat liber de Mircea Banias, dupa ce a anuntat ca va candida la Senat.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii